Jump kan kampioenschap ruiken

Algemeen 32 keer gelezen

De basketballers van Jump IJsselstein hebben het kampioenschap bijna binnengesleept. In Leiden nam Jump zaterdagmiddag na een enorm sterk derde kwart een voorsprong in de wedstrijd en gaf deze niet meer weg. Met nog drie competitewedstrijden te spelen staat Jump bovenaan in de eerste klasse, met een verschil van twee overwinningen op de nummer twee.

Het Leidse LUSV was het team met de betere start en nam een voorsprong in de wedstrijd. De Leidenaren waren trefzeker van afstand, terwijl Jump vooral de scores zocht van dichtbij de basket.
Na de rust voerde de IJsselsteiners de druk op, wat resulteerde in een aantal snelle scores voor Jump en een gelijke stand na vijf minuten speeltijd in de tweede helft.

De officials bedeelde Jump in deze fase van de wedstrijd toe, tot frustratie van spelers en coaches. Echter kon de Leidse ploeg niet profiteren vanaf de strafworplijn en bleef tegen een kleine achterstand aankijken.
In de laatste periode stond de IJsselsteinse defensie als een huis. Het Leids verzet werd gestaakt en de punten gingen mee naar IJsselstein.
Bij een misstap van de concurrent DAS Delft, kan Jump volgende week in de eigen sporthal Het Heem kampioen worden, als zij het opnemen tegen middenmoter Utrecht Bulls.

BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden Nieuws 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50