Afbeelding

Nieuw podium?

Algemeen 103 keer gelezen

Zoals bekend blijf ik voorlopig gevoelige actuele onderwerpen omzeilen, hopend dat ik dan toch nog een paar vriend(inn)en overhoud. Gelukkig kan ik met mijn stukjes nog máánden terugvallen op corona, hoewel zelfs daar gevoeligheden liggen. Wat te denken van de mogelijke dilemma’s als bij een nieuwe uitbraak de IC-capaciteit alsnog tekort schiet, zoals de reddingboten van de Titanic? Oud zal dan misschien moeten wijken voor jong. Als zestiger overweeg ik de oprichting van de ‘Grey Lives Matter Too’-beweging en de organisatie van een ‘Grey Parade’; proud to be grey!

Alles is geregeld; geen vuiltje meer aan de lucht

Nogmaals: van de ouderenpartijen in de politiek verwacht ik niets. Van die clubs krijg je alleen maar grijze haren. Die kreeg ik trouwens toch al van de soapachtige ontwikkelingen rondom het Fulcotheater. Ik hoop dat ik het allemaal goed begrijp: er waren een bestuur en een directeur; die inmiddels vervangen zijn door nieuwe mensen: drie oud-wethouders met ervaring in rampscenario’s om het theater weer op de rit te zetten. Altijd handig natuurlijk. Er zijn zelfs plannen voor een inspraakavond; dan moet het wel héél erg zijn. En er was gesteggel over vijf ton die het oude stichtingsbestuur wilde meenemen voor het realiseren van een cultuurstichting. Een nieuw ‘cultuurpodium’? Vreemd. Met het oude podium is toch niets mis? Hier en daar een plank vastzetten, nieuw laagje zeil en klaar. Of wilde het stichtingsbestuur iets met het Podium waar de markt naartoe is verbannen en waar werd geschaatst toen we nog winters hadden? Naar verluidt zijn daar al forse lucratieve bouwplannen in voorbereiding, dus daar waren die vijf ton niet voor nodig. Maar gelukkig: het is intussen allemaal geregeld. De vijf ton zijn teruggestort en nu is er geen vuiltje meer aan de lucht. Hoop ik…

Rinus Verweij

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 8 uur geleden
Afbeelding
Bestelbus knalt op personenwagen op N228 bij Montfoort Nieuws 8 uur geleden
• Voorzitter Han Theil overhandigde een  'Vestingbrood' en Molenbier van De Windotter.
Yselvaert opent vaarseizoen 2024 met nieuwe Vestingvaart Nieuws 12 uur geleden
• Vrouwe IJsselstein Swingt in het verzorgingshuis.
Muzikale traktatie voor bewoners woonzorgcentra Nieuws 29 apr, 17:51
• Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig.
Heren IJsseloever winnen dankzij strafbal; dames dieper in problemen Sport 29 apr, 12:42
Afbeelding
Na regen komt zonneschijn: Koningsdag 2024 in IJsselstein MET FOTO'S (UPDATE) EN VIDEO'S 28 apr, 22:18
Afbeelding
Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30