• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal. Foto: Bo Martherus

Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie

Sport 508 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het was zaterdag de dag van het afscheid voor de volleyballers van Vives. Niet alleen namen Addie van der Veen, Mitchel van Kesteren, Joël van der Schans en Jordy Streng, met zijn vieren goed voor 50 jaar ervaring, afscheid, dit was ook de laatste wedstrijd van Vives Heren 1 in de Topdivisie. 

In de laatste wedstrijd werd het Hoogeveense Olhaco met 3-0 verslagen waardoor Vives met opgeheven hoofd afscheid heeft genomen van het hoogste amateurvolleybalniveau van Nederland. 

Vanaf volgend seizoen spelen de IJsselsteinse volleyballers op eigen verzoek twee niveaus lager in de Tweede Divisie. Door het vertrek van vele oudgedienden kan Vives niet meer een voor de Topdivisie voldoende sterk team op de been brengen. Daarom zal Vives volgend jaar met een jong eerste team op een lager niveau de uitdaging aangaan.

Laatste wedstrijd

In de laatste wedstrijd van het seizoen zette het coachingsduo Hans Mater en Martijn Rosier de volgende zeven namen op het opstellingsbriefje: Joël van der Schans, Mitchel van Kesteren, Addie van der Veen, Lars Oostrom, Evan Groenenberg, Jacco Hoogendoorn en Jordy Streng. Er werd dus gekozen voor veel ervaring in de basisopstelling. De wedstrijd tegen hekkensluiter Olhaco ging gelijk op. Beide ploegen vochten voor hun laatste kans op een overwinning dit seizoen. Zowel de eerste set als de tweede set werd met miniem verschil door Vives gewonnen met 25-23 en 27-25.

In de derde set had Vives het betere van het spel en sloeg het al halverwege de set een gat van drie punten. Dit gaf de thuisploeg niet meer weg en pakte de derde set met 25-20 waardoor Vives met een 3-0 overwinning en een negende plaats in de ranglijst afscheid neemt van de Topdivisie.

Hele generatie

Zaterdag stond ook vooral in het teken van afscheid van een aantal oudgedienden van Heren 1, waardoor er een hele generatie afscheid neemt die de IJsselsteinse formatie in de afgelopen negen jaar vanaf de promotieklasse  - het zesde niveau - naar de Topdivisie, het een na hoogste niveau, heeft weten te loodsen.

Kosten noch moeite werden gespaard door de supportersvereniging Vives Fanatics. De huidige selectie, en in het bijzonder het afscheid nemende viertal werden na het laatste fluitsignaal verrast door confettikanonnen en een live optreden van dweilorkest De Hoetetoeters. Op deze manier werd nog één keer stil gestaan bij hun indrukwekkende carrière.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer rukt uit vanwege stormschade in IJsselstein 112 14 uur geleden
• De schippers werden verrast met een cheque.
Schippers Yselvaert in het nieuw gestoken dankzij cheque IJsselsteinFonds Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Zero Waste Wandeltour in IJsselstein Nieuws gisteren
Afbeelding
'Ondernemend Ochtend Bakkie' in Lopik Nieuws 21 mei, 18:31
• Vorig jaar deed een heus vliegtuig mee.
Spektakel Fiets 'm d'r in IJsselstein komt eraan Nieuws 21 mei, 18:17
Een mooi bedrag voor Het Vergeten Kind.
Countryfeest haalt ruim 9000 euro op voor stichting Het Vergeten Kind Nieuws 21 mei, 08:40
• SPV'81 op de platte kar.
SPV'81 is de lachende derde en wordt verrassend kampioen met korte video's 18 mei, 20:27
Afbeelding
IJsselsteinloop: groot en gezellig sportevenement midden in IJsselstein Nieuws 18 mei, 11:00