Afbeelding
Foto: 123RF.com

Montfoort SV’19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal

Sport 497 keer gelezen

Montfoort SV’19 verloor het degradatieduel tegen de Meern met maar liefst 1-5. De Montfoorters startten nog redelijk en kregen via Nicky Besamusca en Thomas Koense kansen om de score te openen. De Meern kwam beter in de wedstrijd en ging met een 0-1 voorsprong aan de thee. In de tweede helft kon Montfoort SV’19 totaal geen druk meer op De Meern krijgen en ging steeds slordiger spelen. De Meern bracht de marge op drie, voordat Denny van Loen vanaf elf meter – Jesper Kolfschoten was aangetikt in het zestienmetergebied – de spreekwoordelijke eer kon redden. De Meern voerde in de slotfase de score nog op. Montfoort SV’19 bevindt zich nu op een nacompetitieplek.

Slappe vertoning Montfoort SV’19

Koploper VVIJ laat punten liggen

VVIJ speelde in Nieuwegein met 1-1 gelijk tegen JSV Nieuwegein, dat pas acht minuten voor tijd langszij kwam. De eerste helft ging gelijk op met iets meer balbezit voor de IJsselsteinse zaterdagderdeklasser. ,,Vlak voor het rustsignaal opende Teun Veldpaus de score, waardoor wij met een goed gevoel de kleedkamers opzochten,” vertelde VVIJ-trainer Mo Touh na afloop. ,,Sam van Rooijen en Giorgio Molenbeek kregen na rust goede scoringskansen, maar de bal wilde er niet in. We behielden controle over de wedstrijd en leken op weg naar de zege. Een lange haal naar voren van de thuisclub leidde de gelijkmaker in. De bal viel precies tussen mijn centrale verdedigers in. De Nieuwegeinse spits veroverde de bal en schoot raak.”

IJFC klopt hekkensluiter DVSU

IJFC versloeg op het IJsselsteinse sportpark Groenvliet hekkensluiter DVSU uit Utrecht met 4-0. De thuisclub maakte vanaf het beginsignaal dat er niets te halen viel voor de bezoekers. De achterhoede onder leiding van aanvoerder Jeffrey Stigter en keeper Rowdy Janssen gaven geen kans weg en IJFC creëerde kans na kans, waardoor de uiteindelijke uitslag hoger uit had kunnen vallen. De IJsselsteinse treffers kwamen op naam van Ruben van Rooijen, Youri van Zwieten, Luuk Linschoten en Adnane Kade. Dankzij deze zege namen de IJsselsteiners meer afstand van de onderste vijf ploegen, waarvan er twee degraderen en drie nacompetitie moeten spelen voor lijfsbehoud.

Benschop ‘steelt’ de drie punten

Benschop won in Houten met 1-2 van Delta Sports’95 dat een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg was. De thuisclub dacht voor rust op voorsprong te komen, maar de scheidsrechter had als enige buitenspel geconstateerd en keurde de treffer af. In de tweede helft opende Delta Sports meteen de score en ging op zoek naar meer. ,,Met kunst en vliegwerk hielden we stand,” vertelde elftalleider Martijn Sluis. ,,In de slotfase gingen we achterin een-op-een spelen en kwam Xander van Riet binnen de lijnen. Hij maakte het verschil. Eerst werkte een Houtense verdediger de bal uit een scherpe voorzet van hem in eigen doel en vlak voor tijd stelde Van Riet onze spits Martijn de With in staat de winnende treffer te scoren. Dankzij deze zege staan we bovenaan in de periode.”

Belangrijk punt voor SV Lopik

SV Lopik speelde in Vleuten met 1-1 gelijk tegen nummer vier PVCV. Na een gelijkwaardige eerste helft, waarin de thuisclub de leiding nam, schoot Dave van den Akker de Lopikenaren na rust langszij. ,,Wij hielden stand en zijn blij met elk punt dat we pakken,” aldus Jitse Boonstra, die met zijn elftal op de voorlaatste plaats staat. ,,We hebben het maximale gegeven tegen een goede ploeg en een resultaat behaald. Directe degradatie is nog te ontlopen. Als we de komende weken dezelfde inzet blijven tonen, moet het mogelijk zijn om ons via de nacompetitie veilig te spelen.”

Linschoten houdt stand in Gouda

Linschoten speelde in Gouda met 1-1 gelijk tegen nummer twee ONA en houdt zicht op de veilige negende plaats. De thuisclub kwam sterk uit de startblokken en scoorde al snel de openingstreffer. Linschoten herpakte zich. Via een ingestudeerde vrije trap, die Vinn van Riet verzilverde, kwam het elftal van Ed de Jong langszij. ,,In de tweede helft was ONA de bovenliggende partij en was het vooral tegenhouden van onze kant,” aldus De Jong. ,,De uitstekend leidende scheidsrechter had geen moeite om het sportieve duel in goede banen te leiden. Meer dan een punt zat er niet in voor ons.”

Winnend SPV’81 blijft op schema

SPV’81, dat Sander Koolwijk miste, won met 1-0 van Moerkapelle, waarvan in de uitwedstrijd nog verloren was. Achterin maakte routinier Michiel Boers, die in het derde elftal van de Polsbroekse zaterdagvijfdeklasser ‘afbouwt’, een eenmalige rentree. ,,Hij deed het goed,” oordeelde SPV-trainer Kenneth Nelstein. ,,Fijn, dat we een beroep op hem konden doen. De gehele wedstrijd waren we de bovenliggende partij, maar in de afwerking kwamen we tekort. De gasten verdedigden stug. Kansen gaven we nauwelijks weg. Een kwartier voor tijd kopte Tjardi Verkerk snoeihard raak en bleven de drie punten in Polsbroek. We blijven aan kop in de derde periode.”

Cabauw doet goede zaken

Cabauw won in en tegen Woerden met 0-3 en neemt wat meer afstand van de ploegen, die onder de rode streep staan. ,,Het seizoen zijn we uitstekend gestart met het behalen van de eerste periodetitel, maar als je na de winterstop weinig punten pakt, dan zak je stevig op de ranglijst,” vertelde Cabauw-trainer Bert Potuyt na afloop. ,,Met deze overwinning kunnen we weer vooruit kijken. ,,Na de doelpuntloze eerste helft, waarin mijn doelman Rudy Beumkes goed op dreef was, opende Stan van Bemmel de score. Hij strafte een fout van de Woerdense doelman af. Kort daarna zorgde hij voor de 0-2, waarna Nik Jongbloed de zege veilig stelde. Op de ranglijst gaan we nu een paar ploegen voorbij.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer rukt uit vanwege stormschade in IJsselstein 112 13 uur geleden
• De schippers werden verrast met een cheque.
Schippers Yselvaert in het nieuw gestoken dankzij cheque IJsselsteinFonds Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Zero Waste Wandeltour in IJsselstein Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
'Ondernemend Ochtend Bakkie' in Lopik Nieuws 21 mei, 18:31
• Vorig jaar deed een heus vliegtuig mee.
Spektakel Fiets 'm d'r in IJsselstein komt eraan Nieuws 21 mei, 18:17
Een mooi bedrag voor Het Vergeten Kind.
Countryfeest haalt ruim 9000 euro op voor stichting Het Vergeten Kind Nieuws 21 mei, 08:40
• SPV'81 op de platte kar.
SPV'81 is de lachende derde en wordt verrassend kampioen met korte video's 18 mei, 20:27
Afbeelding
IJsselsteinloop: groot en gezellig sportevenement midden in IJsselstein Nieuws 18 mei, 11:00