• De Zwanenburgse keeper duikt tevergeefs: 3-0 voor Cabauw.
• De Zwanenburgse keeper duikt tevergeefs: 3-0 voor Cabauw. Foto: Tony Buijse

Cabauw ook op dreef in nacompetitie

Sport 773 keer gelezen

CABAUW • VV Cabauw heeft zijn sterke reeks overwinningen in het laatste deel van de reguliere competitie doorgetrokken naar de nacompetitie. De ploeg versloeg in zijn eerste nacompetitieduel om degradatie te voorkomen Zwanenburg na een doelpuntloze eerste helft met niet minder dan 5-0. Het Leidse LSVV is zaterdag op neutraal terrein de volgende tegenstander. De winnaar handhaaft zich in de vierde klasse en voorkomt afdaling naar de vijfde klasse.

Cabauw liet zich voorafgaand aan de wedstrijd niet in slaap sussen door geruststellende geluiden uit het Zwanenburgse kamp. Een Zwanenburgse begeleider vertelde dat de gasten uit de Haarlemmermeer louter recreatief speelden. Het voormalige derde zondagelftal van de Noord-Hollandse vereniging maakte dit seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal en kregen als hoogst genoteerde vijfdeklasser een periodetitel in de schoot geworpen. ‘’Onze verwachtingen zijn niet hooggespannen,” probeerde hij vooraf duidelijk te maken. 

De Zwanenburgse spelers in het veld dachten daar in de beginfase echter anders over. Al in de eerste minuut stelde Daimy Zijtregtop zijn medeaanvaller Bas van Leijden in staat om de score te openen. De spits kon echter net niet bij de bal. Cabauw, dat al tien wedstrijden op rij niet verloor, was meteen bij de les. Een buitenspeldoelpunt van Stan van Bemmel luidde de eerste barstjes in de defensie van de bezoekers in.

‘’Ik vond ons onherkenbaar spelen voor rust,” erkende Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop van de uiteindelijk dik gewonnen wedstrijd. ‘’We gingen mee in het vertragende temp van Zwanenburg, dat hoopte in de counter toe te kunnen slaan. Ik heb mijn spelers in de rust op hun flikker gegeven en gezegd dat ze zelf meer initiatief moesten nemen.”

Tirade

Verrips had zijn tirade niet tegen dovemansoren geuit. De Cabauwse verdediger Marc Rooken kopte na een voorzet op maat van Nik Jongbloed raak. ‘’Het begon met een kort genomen hoekschop,” aldus Marc Rooken, die zijn eerste (na)competitietreffer van het seizoen maakte. ‘’Nik speelde eerste zijn mannetje uit, waarna sommige Zwanenburgse mandekkers in het zestienmetergebied uit hun positie liepen. Ik kon zodoende vrij inkoppen.”

Stan van Bemmel tikte kort na de openingstreffer de tweede Cabauwse treffer tegen de touwen, toen de 44-jarige doelman Kevin Bogaard een inzet van Robin Streng niet onder controle kreeg. Zwanenburg sputterde nog even tegen, maar de Cabauwse sluitpost Rudy Beumkes ging niet in de fout en hield zijn doel schoon.

Invaller Frank Rooken, die Jens Vermeulen in de 65ste minuut afloste, verdubbelde de marge meteen bij zijn eerste balcontacten. ‘’Normaal sta ik in de verdediging’’, legde hij uit. ‘’Maar met mijn snelheid kon het ik de verdedigers van Zwanenburg moeilijk maken. Dit seizoen had in competitieverband net als mijn broer nog niet eerder gescoord.”

Bravoure

Stan van Bemmel, die zijn seizoentotaal in deze wedstrijd naar achttien goals tilde, bepaalde de eindstand op 5-0. ‘’Vanaf de eerste minuut wist ik dat we gingen winnen van deze tegenstander,” zei Van Bemmel na afloop met veel bravoure. ‘’Het duurde wel even voor we gingen scoren. Zwanenburg liet ons het spel maken en dat vinden we lastig. Friso Nagel moet voor ons de opbouw verzorgen, maar hij was niet helemaal fit vandaag.”

Friso Nagel, die een kwartier voor tijd de dug-out opzocht, verwacht er volgende week weer helemaal te staan. ‘’Met Nik Jongbloed kan ik goed combineren; anderen willen graag de bal in de ruimte aangespeeld krijgen. Dat lukte vandaag, omdat Zwanenburg ons die mogelijkheid bood.”

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Tweede winst Vives-dames in 1e divisie Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Jachtseizoen maakt vrienden Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 30 sep., 08:00
Afbeelding
De Valk maalt meel voor lokaal zuurdesembrood Nieuws 29 sep., 18:25
Afbeelding
Melanie Ryan namens RTV Utrecht naar het Regio Songfestival Nieuws 28 sep., 16:34
Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53