IJsseloever Heren 1: kampioen seizoen 2022-2023
IJsseloever Heren 1: kampioen seizoen 2022-2023 Foto: Tony Buijse

Hockeyers IJsseloever kampioen

Sport 944 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Na een topseizoen gespeeld te hebben in de Eerste Klasse, speelt IJsseloever Heren 1 het komend seizoen weer in de Overgangsklasse.

Na de winst, vorige week, uit bij Wageningen H1, was het reeds een feit dat de koppositie in de poule niet meer uit handen gegeven kon worden.

Zondag 21 mei wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld, Het is de kampioen tegen de degradant. IJsseloever speelt thuis tegen Shinty Heren 1. Shinty staat onderin de poule en is al zeker van degradatie naar de Tweede Klasse.

In de slotwedstrijd doet de uitslag er voor beide teams eigenlijk niet meer toe. Voor IJsseloever is winst voor eigen publiek natuurlijk wel de mooiste afsluiting van het seizoen. Voor Shinty is het niet anders. Nog eenmaal knallen in de Eerste Klasse en alles geven in de wedstrijd om het seizoen positief af te sluiten.

Als de wedstrijd begint, lijkt IJsseloever zich al tevreden gesteld te hebben met die koppositie. Het spel oogt wat mat. Het team krijgt wel een aantal kansen maar benut ze niet. Shinty creëert kans na kans voor het doel van IJsseloever. Echter het 1e, 2e en 3e kwart blijven zonder doelpunten. In het vierde kwart laat IJsseloever pas zien waarom ze kampioen zijn. Na een tweetal zeer fraaie soloacties weet het team 2-0 te scoren. Vlak voor het eind wordt het nog 3-0. En in de laatste seconde, na een verdedigingsfout bij IJsseloever, weet Shinty nog een tegengoal te maken.

Na de wedstrijd barst het feest echt los. Zoals gebruikelijk volgt ook de z.g. IJsselduik. Het hele team, inclusief de begeleiding, springt de Hollandsche IJssel in. Daarna wordt in het clubhuis verder gefeest.

IJsseloever promoveert naar de Overgangsklasse, Shinty degradeert naar de Tweede Klasse.

Houten maakt ook nog kans op promotie. Het komt in punten net boven Oss en Fletiomare uit en behaald daarmee een plek in de play-offs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
VIVES volleybal leden in nieuwe shirts dankzij de sponsoren Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Meester Paul voor even terug in IJsselstein Nieuws gisteren
Afbeelding
Onbekende Montfoortse schilderijen te zien in De Knoperij Nieuws gisteren
Afbeelding
Feest 50-jarig De Clinckhoeff voor en door de buurt Nieuws gisteren
Afbeelding
Alvast vrijwilligers nodig voor nieuwe Bibliotheek Montfoort Nieuws 3 okt., 16:39
Afbeelding
Gemeente IJsselstein betaalt ruim 8 ton aan RMN Nieuws 3 okt., 16:31
Afbeelding
IJsselsteinse rode beuk vooralsnog tweede in boomverkiezing Nieuws 3 okt., 16:29
Afbeelding
Feestelijke prijsuitreiking eerste Spellensatie IJsselstein Nieuws 3 okt., 09:06