• V.l.n.r. Dieny Scheffer, Esther van Elteren, Monique van Wegen, Georgine van Ettinger, Voor: Ceyda en Emma.
• V.l.n.r. Dieny Scheffer, Esther van Elteren, Monique van Wegen, Georgine van Ettinger, Voor: Ceyda en Emma. Foto: Wim Kroone

Gymnastiekvereniging SSS staalt al zestig jaar de spieren

Sport 1.065 keer gelezen

lopik • De Lopikse gymnastiekvereniging SSS viert in februari haar 60-jarig jubileum. In maart viert de jubilaris deze mijlpaal met een grandioos feest. Een spetterende uitvoering van de jeugdleden en een feestavond op zaterdag 18 maart in sporthal De Wiekslag en dorpshuis De Schouw zijn de ingrediënten, waarmee SSS (Sport Staalt Spieren) vanaf het jaar van de oprichting -1963 - een lange periode van successen gaat vieren en een nieuwe toekomst inluidt.

Met de komst van het dorpshuis Wieleroord en de bijbehorend gymzaal in de zestiger jaren ontstond bij meer mensen de behoefte om te gaan sporten. Oud-wethouder Dieny Scheffer was nauw bij de oprichting van SSS betrokken. Na het vervullen van de taak als secretaris, hanteerde ze jaren lang de voorzittershamer. ‘’Er was direct veel animo om lid te worden,” vertelt de actieve Lopikse, die op vele vlakken maatschappelijk betrokken was en nog steeds is. ‘’Met 200 leden waren we meteen een grote vereniging. Iedereen kon een uurtje per week op eigen niveau actief zijn. Naast de trainingen in de zaal gaven we uitvoeringen in Wieleroord. We zetten de avondvierdaagse op en organiseerden spelmiddagen voor mensen met een verstandelijke beperking. De wedstrijden in de regio waren hoogtepunten. Met bussen vol kinderen en begeleiders trokken we erop uit. In Lopik hielden we onze wedstrijd op het voetbalveld van SV Lopik. Het was wel een hele klus om de toestellen daar te krijgen. De gymclub was financieel gezond mede door een jaarlijkse plantjesactie.”

Georgine van Ettinger maakte de beginjaren ook mee. ‘’De viering van het halve eeuwfeest staat me nog bij,” zegt de Lopikse met een glimlach. ‘’En dat mijn garage een keer per jaar volstond met plantjes, haha. De klapper voor de jeugd was toen het circusspelletjesgebeuren. Nu zal ik op de feestdag als EHBO’er aanwezig zijn.”

Noodklok

De jaren die volgden waren niet gemakkelijk. De animo om bestuursleden op te volgen nam af. In 2016 luidde SSS de noodklok. Tijdens de Algemene Ledenvergadering, die de laatste had kunnen zijn, indien zich geen nieuwe bestuursleden aan hadden gemeld, namen Esther van Elteren en Monique van Wegen met nog twee anderen de handschoen op. Zij namen zitting in het bestuur en waarborgden het voortbestaan van de Lopikse gymnastiekvereniging. ‘’Onze kinderen turnden met veel plezier en dat gun je iedereen,” aldus Esther van Elteren. ‘’Na zeven jaar doen wij nu ook een oproep voor nieuwe bestuursaanwas. Maar eerst gaan we een mooi feest vieren. Vanaf december bereidden de jeugdleden zich al voor op de uitvoering. Na dat onderdeel van het feestprogramma verzamelen we ons in de foyer van De Schouw. Een kinderdisco en poffertjeskraam gaan de kinderen verder verpozen. Met de ouderen blikken we met oud filmmateriaal en foto’s terug op de historie. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen kan zich via onze webstite www.ssslopik.nl nog aanmelden.”

Het aanbod van activiteiten van SSS blijft in de toekomst aantrekkelijk. Voor de jeugd: peuter/kleutergym, recreatie- en selectieturnen en freerunnen. Voor volwassenen zijn er lessen KeepFit en trimmen.

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Foto ter illustratie
Vaten met drugsafval gevonden bij Montfoort Nieuws 1 mrt, 15:57
Afbeelding
Geen verkoop knaagdieren meer bij Intratuin IJsselstein Nieuws 29 feb, 13:46
Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters uit IJsselstein Nieuws 29 feb, 08:28
• Voetveer De Overkant.
Pontje tussen Ameide en Lopik gered dankzij vele bijzondere sollicitanten Nieuws 28 feb, 11:37
• De bestuursleden Geertrui Verbraak, Leon Snoek en Douwe Pot bij de klimaatboom in Linschoten.
Duurzaam Montfoort groeit en bloeit Nieuws 28 feb, 08:00
• Alleen met de grutto, de 'koning van de weide', gaat het nog lang niet goed.
Meeste weidevogels bezig met herstel; grutto blijft achter Nieuws 27 feb, 17:07
• Nog even overleggen.
Brandweer op pad voor rokende wasmachine 112 27 feb, 16:57
• Kelly opende haar eigen interieurwinkel in IJsselstein.
Kelly opent haar eigen interieurwinkel in IJsselstein Zakelijk 27 feb, 16:42