Afbeelding

Badmintonners Apollo blijven aan de leiding

Sport 360 keer gelezen

IJSSELSTEIN  • Een druk weekend thuis voor badmintonvereniging Apollo met op beide speeldagen zes teams in de IJsselhal, zonder publiek. Dit betekende dat er op vrijdag maar 1 wisselbaan beschikbaar was en dat het daardoor weleens laat werd. Er werd 4x gewonnen, 6x verloren en 2x gelijk gespeeld. Apollo 1 blijft de lijst aanvoeren en won oppermachtig met 8-0 van Krommerijnstreek 1. Hier waren wel 6 driesetters voor nodig. 

Ondanks dat de heren van Apollo M1 4-4 gelijk speelden tegen Maassluis M3, blijven zij ook bovenaan in hun poule staan. Bij de jeugd won alleen het team Apollo J1 met 4-2. Volgende week zijn er geen wedstrijden gepland.

Uitslagen:

Apollo 1 – Krommerijnstreek 1: 8-0

Pas na middernacht werd deze wedstrijd afgesloten nadat 6 van de 8 partijen in driesetters waren gespeeld. Alleen Marco presteerde het zijn herendubbel met Ivo en zijn enkelpartij in een tweesetter te winnen. Alle partijen werden gewonnen, het team staat nog steeds ruimschoots bovenaan in de poule, maar niet alle teams hebben alle partijen al gespeeld.

Apollo 3 – Network 2: 3-5

8 Vlotte wedstrijden die allemaal in tweesetters warden gespeeld, werden in ruim 3 uur afgewerkt. De laatste mixpartij van Monique en Enno toonde heel hoge setstanden (24-26 en 20-22). Beide dubbelpartijen en één mixpartij werden gewonnen, de overige partijen gingen verloren.

Apollo 4 – Krommerijnstreek 2: 7-1

Maar liefst 4 driesetters werden gespeeld, die helaas alleen door Jos tijdens zijn enkelpartij verloren werd (21-12, 19-21 en 19-21). Alle overige partijen werden gewonnen.

Apollo M1 – Maassluis M3: 4-4

Gelijkspel is genoeg om de poule te blijven aanvoeren. 3 Dubbelpartijen en 1 enkelpartij gingen verloren, de overige partijen werden gewonnen. Samen met invallers Iwan en Remco werden 3 driesetters gespeeld, waarvan er 1 gewonnen werd.

Apollo M2 – Krommerijnstreek M1: 2-6

Weer 3 driesetters werden door de heren van M2 gespeeld en verloren. Slechts 2 enkelpartijen werden gewonnen, de overige partijen verloren.

Apollo M3 – Network M1: 8-0

Tamelijk eenvoudig werden 8 partijen afgewerkt en gewonnen, allemaal in tweesetters. Het team was niet voor niets het eerste klaar vrijdagavond.

Jeugd:

Apollo J1 – Kantjils J2: 4-2

Allemaal tweesetters, een enkel- en een dubbelpartij gingen verloren.

Apollo J2 – Inside 82 J2: 1-7

Het seizoen begon veelbelovend, maar voor de derde keer op rij werd een wedstrijd verloren. De herendubbelpartij werd gewonnen, maar de overige partijen gingen allemaal in tweesetters verloren. Suzanne scoorde wel heel hoge setstanden tijdens haar enkelpartij: 20-22- en 23-25.

Apollo J3 – Kantjils J3: 0-6

Het valt niet mee voor de jongens van Apollo J3 om mee te doen in de race. Met nog maar een gelijkspel en de rest verloren wedstrijden bungelt het team onderaan in de poule. De setstanden waren allemaal in tweesetters, maar in 2 gevallen (zgn. verlengde sets, meer dan 21 punten voor een team) werd er bijna een driesetter uit gehaald.

Apollo J4 – Olympia J1: 0-6

Allemaal tweesetters, alle partijen gingen verloren zonder verlengde sets.

Apollo J5 – Inside 82 J4: 3-3

De jongens van Apollo J5 doen lekker mee in de poule. Wat gewonnen, wat verloren. Er werden allemaal tweesetters gespeeld, waarbij Darshan de hoogste setstanden scoorde (22-20 en 28-26). Tim verloor alle 3 zijn partijen, de overige werden gewonnen.

Recreantenteam:

Apollo 1 – BAN 1: 3-5

In een lege IJsselhal speelden de recreanten hun 7e wedstrijd op de zondagochtend vanaf 11 uur. Het voordeel was dat er 7 banen beschikbaar waren, het nadeel dat het wel heel stil was. De jeugd begon pas om half 3. Met diverse driesetters werd flink gestreden en de wedstrijden waren spannend en het niveau lag niet ver uiteen. Werden de vorige keer alleen alle damespartijen gewonnen, deze keer werden de dubbelpartijen beide verloren. De dames wonnen wederom hun enkelpartijen en Erik en Antoinette wonnen met een driesetter ook hun mixpartij. De wedstrijd uit werd niet verbeterd, slechts geëvenaard.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10