Foto: Peter van Zijl

Volleyballers Vives blijven winnen

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Skunk uit Veghel was afgelopen zaterdag de tegenstander van de volleyballers uit IJsselstein. Na twee keer de volle winst te hebben behaald waren de Vives-mannen er op gebrand de zegereeks voort te zetten. Deze keer werd het een 3-1 overwinning, waardoor Vives alleen aan kop gaat in de 1e divisie.


Zoals ook in de eerdere competitiewedstrijden moest Vives in de eerste set nog even warmdraaien, de afstemming tussen spelverdeling en aanval was nog niet optimaal. Skunk kon daardoor goed bijblijven tot 20-20. Toen kwam echter de 30-jarige Sjoerd Hoogendoorn aan service, de oud-international bewees wederom zijn waarde en sleepte de set binnen, 25-20.

In de 2e set werd er al snel een voorsprong gepakt door Vives, de mannen van Skunk kwamen met een goede service-serie weer even bij, maar het mocht niet baten. De IJsselsteiners pakten zonder veel moeite ook de 2e set, 25-18. 

In de 3de set besloot Skunk alles of niets te gaan spelen, ze namen veel risico in de service en dit pakte goed voor hen uit. Vives kwam een aantal goede service-series niet meer te boven en moest het eerste setverlies van het seizoen slikken, 21-25. 

Skunk leek tevreden met het afgesnoept puntje en gaf in de laatste set niet meer thuis. De IJsselsteinse mannen waren juist getergd en stoomden door naar een voorsprong van 21-6. Daarna lieten zij de teugels vieren en werd de set rustig uitgespeeld naar, 25-15.

Door de derde overwinning op rij staat debutant Vives nu alleen aan kop in de 1ste divisie. Volgende week wordt er opnieuw thuis gespeeld, nu tegen het Limburgse Revoc uit Reuver. Aanvang om 16.45 uur in de IJsselhal.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten