• Het briljanten echtpaar Van den Berg met burgemeester Petra van Hartskamp.
• Het briljanten echtpaar Van den Berg met burgemeester Petra van Hartskamp. Foto: Chris Gottenbos

Briljanten paar Van den Berg: hij is toch een blijvertje!

Nieuws 763 keer gelezen

MONTFOORT • Het echtpaar Wim en Greet van den Berg vierde hun 65-jarig huwelijk, een prachtig briljanten jubileum. Haar vader vond hem geen blijvertje, na ruim 65 jaar samen heeft hij geen gelijk gekregen.

Greet is geboren in 1934 in Oudewater en Wim in 1933 in Montfoort. Nederland is in de jaren 30 in de ban van de depressie en de opkomst van het fascisme in Duitsland. Beide zijn ze de oudste in het gezin. Wim en Greet ontmoeten elkaar in het ziekenhuis van Oudewater. Hij was daar patiënt en moest geopereerd en zij was daar als jong meisje werkzaam. Een van haar taken was het om de bedden verschonen. Ze vonden elkaar meteen leuk.

Op 19 maart 1959 verbonden ze zich voor de wet, gevolgd door een huwelijksvoltrekking in de kerk van Montfoort op 2 april. Greet stopte met haar werk als verpleegkundige. Van vrouwen werd in die tijd verwacht dat ze stopten met werken zodra ze trouwden.
Wim werkte zijn hele leven als timmerman in een werkplaats van een aannemersbedrijf. Hij deed veel klussen voor mensen in Montfoort en de omgeving. In zijn vrije tijd fietste hij graag. Ook was hij lid van de wielervereniging RTC Montfoort.
Samen vormen ze een hecht gezin, ze kregen een zoon en twee dochters. Later kwamen er nog twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen, die allemaal in Montfoort wonen. Het gezin ging graag op vakantie naar Zwitserland omdat een zus van Greet daar een hotel had. Greet zat tijdens de reis achter het stuur en Wim zorgde voor de tank en de broodjes tijdens de lange rit naar Zwitserland. In Zwitserland stak Greet haar handen uit de mouwen en hielp haar zus met de huishouding. Op haar 75e stopte Greet plotseling met autorijden en gaf ze haar auto aan haar kleinkind. Het echtpaar woont nu met plezier in het Antoniushof, waar ze genieten van alle zorg en aandacht. “Ouder worden is mooi, maar oud zijn is wel een opgave”, zeggen ze, vooral nu Greets gezondheid achteruitgaat.

Elvira Schenk

Elvira Schenk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 27 apr, 08:00
Afbeelding
BMX-kampioen opent eerste deel doorfietsroute IJsselstein Nieuws 26 apr, 17:11
• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 26 apr, 13:01
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden Nieuws 26 apr, 13:00
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 26 apr, 12:00
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50