Afbeelding

Denk mee over nieuw toekomstbestendig parkeerbeleid in IJsselstein

Nieuws 1.529 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De gemeente IJsselstein nodigt inwoners, werknemers, ondernemers en bezoekers uit om mee te denken over het nieuwe parkeerbeleid. Via een online interactieve kaart haalt de gemeente verbeterpunten op bij alle doelgroepen. Ook houdt de gemeente interviews met belangenorganisaties en experts én worden er parkeertellingen op verschillende tijdstippen gehouden. De resultaten van al deze onderzoeken vormen de basis voor het nieuwe Parkeerbeleidsplan.

Parkeerbeleid gaat over parkeren in woonwijken, het parkeren van werkbusjes, parkeertarieven, parkeervergunningen en parkeereisen bij nieuwbouwprojecten. Parkeren is belangrijk voor de bereikbaarheid van IJsselstein, maar kan ook voor overlast zorgen.Het huidige beleid uit 2006 is verouderd en houdt te weinig rekening met een goede balans tussen parkeren en groen en spelen in zowel nieuwe als bestaande wijken. Deze balans vraagt om creatieve mobiliteits- en parkeeroplossingen en daarmee toekomstbestendig parkeerbeleid.

Hoe doen we dat?
Om de juiste keuzes te maken, wil de gemeente weten wat er speelt. Daarom vraagt de gemeente via een interactieve kaart wat er goed gaat en wat beter kan. Daarnaast gaat IJsselstein met verschillende belangenorganisaties en experts in gesprek om hun specifieke kennis op te halen. Tot slot voert de gemeente parkeerdrukonderzoeken uit in de hele gemeente. Op die manier weet de gemeente precies hoe veel auto’s er op verschillende tijdstippen geparkeerd staan in de straten. Aan het eind van dit jaar stelt de gemeenteraad uitgangspunten vast voor een nieuw parkeerbeleid. Die uitgangspunten worden uitgewerkt naar een plan. De gemeenteraad stelt uiteindelijk dit plan vast. Doe mee en deel uw verbeterpunten via www.ijsselstein.nl/parkeerbeleid. Dat kan tot en met 8 juli.

Participatie met open vizier
Peter Bekker is wethouder voor parkeren en nodigt inwoners, bezoekers en ondernemers uit om vooral mee te denken. “Parkeren leeft en kent verschillende wensen en belangen. Daarom benadruk ik dat we als gemeente met een open vizier de participatie ingaan, er ligt nog geen plan. Juist de ideeën van inwoners, bezoekers en ondernemers zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van nieuw toekomstbestendig parkeerbeleid. En de gemeenteraad maakt dan uiteindelijk de eindafweging”, aldus de wethouder.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aangehouden Montfoortse drugsdealer krijgt last onder dwangsom Nieuws 3 mei, 10:40
Afbeelding
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56
• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 1 mei, 11:56
• In de Basiliek aan de Nicolaasstraat.
Gedichten van leerlingen bij Dodenherdenking in IJsselstein Nieuws 1 mei, 11:00
• Willem kan precies vertellen waarom dit werk geweldig is.
Wie helpt Willem (78) in de dierenweide bij Ewoud? Nieuws 1 mei, 08:00
• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50