Afbeelding

Denk mee over nieuw toekomstbestendig parkeerbeleid in IJsselstein

Nieuws 1.236 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De gemeente IJsselstein nodigt inwoners, werknemers, ondernemers en bezoekers uit om mee te denken over het nieuwe parkeerbeleid. Via een online interactieve kaart haalt de gemeente verbeterpunten op bij alle doelgroepen. Ook houdt de gemeente interviews met belangenorganisaties en experts én worden er parkeertellingen op verschillende tijdstippen gehouden. De resultaten van al deze onderzoeken vormen de basis voor het nieuwe Parkeerbeleidsplan.

Parkeerbeleid gaat over parkeren in woonwijken, het parkeren van werkbusjes, parkeertarieven, parkeervergunningen en parkeereisen bij nieuwbouwprojecten. Parkeren is belangrijk voor de bereikbaarheid van IJsselstein, maar kan ook voor overlast zorgen.Het huidige beleid uit 2006 is verouderd en houdt te weinig rekening met een goede balans tussen parkeren en groen en spelen in zowel nieuwe als bestaande wijken. Deze balans vraagt om creatieve mobiliteits- en parkeeroplossingen en daarmee toekomstbestendig parkeerbeleid.

Hoe doen we dat?
Om de juiste keuzes te maken, wil de gemeente weten wat er speelt. Daarom vraagt de gemeente via een interactieve kaart wat er goed gaat en wat beter kan. Daarnaast gaat IJsselstein met verschillende belangenorganisaties en experts in gesprek om hun specifieke kennis op te halen. Tot slot voert de gemeente parkeerdrukonderzoeken uit in de hele gemeente. Op die manier weet de gemeente precies hoe veel auto’s er op verschillende tijdstippen geparkeerd staan in de straten. Aan het eind van dit jaar stelt de gemeenteraad uitgangspunten vast voor een nieuw parkeerbeleid. Die uitgangspunten worden uitgewerkt naar een plan. De gemeenteraad stelt uiteindelijk dit plan vast. Doe mee en deel uw verbeterpunten via www.ijsselstein.nl/parkeerbeleid. Dat kan tot en met 8 juli.

Participatie met open vizier
Peter Bekker is wethouder voor parkeren en nodigt inwoners, bezoekers en ondernemers uit om vooral mee te denken. “Parkeren leeft en kent verschillende wensen en belangen. Daarom benadruk ik dat we als gemeente met een open vizier de participatie ingaan, er ligt nog geen plan. Juist de ideeën van inwoners, bezoekers en ondernemers zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van nieuw toekomstbestendig parkeerbeleid. En de gemeenteraad maakt dan uiteindelijk de eindafweging”, aldus de wethouder.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Tweede winst Vives-dames in 1e divisie Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Jachtseizoen maakt vrienden Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 30 sep., 08:00
Afbeelding
De Valk maalt meel voor lokaal zuurdesembrood Nieuws 29 sep., 18:25
Afbeelding
Melanie Ryan namens RTV Utrecht naar het Regio Songfestival Nieuws 28 sep., 16:34
Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53