Afbeelding
Foto: Arie van Leeuwen

Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort

Nieuws 1.119 keer gelezen

MONTFOORT • In het weekend van 24 en 25 juni vindt er in Montfoort weer het historisch oogstfeest plaats. Van heinde en verre komen er antieke landbouwwerktuigen, tractoren, stationaire motoren en andere oude voertuigen richting Montfoort. De Oude Tractoren en Motoren Vereniging (OTMV) organiseert voor de 10e keer dit feest.

Het weiland aan de Doeldijk (tegenover het Yuverta-college) wordt een weekend lang het levendige en historisch centrum van de omgeving. De tijd wordt even teruggezet. 

Centraal staan de historische landbouwmachines, tractoren en stationaire motoren. Er zijn Kramers, Nuffields, Fords, Cormicks, David Browns, Fiats, Duetz, Allis Chalmers en andere merken te bewonderen. Om meer inzicht te krijgen hoe vroeger werd gewerkt zal er weer ouderwets worden gemaaid, geploegd en geëgd. Ook hooiapparaten staan in werking onder toeziend oog van de liefhebbers.

Rondrit tractoren
Op zaterdagmorgen 10.00 uur wordt het feest geopend en begint om 10.30 uur de rondrit van de oude tractoren. De route is als volgt: Mastwijk , Blindeweg richting Harmelen, Reijerscopse overgang, Raadhuislaan, Acacialaan, Harmelerwaard, Heldamweg, Dorpeldijk, Appellaan, Breudijk richting Haarzuilen, bij rotonde ¾ Laag Nieuwkoop in , Gerverscop, Leidse straatweg, Hofbrug, Haanwijk, Willem de Zwijgerlaan, Groenendaal en Cattenbroekerdijk terug naar het evenemententerrein.

Zaterdag- en zondagmiddag zijn er landbouwapparaten aan het werk . Voor de kleintjes wordt ook gezorgd. Er zijn luchtkussens en een zandhoop met speelgoed. Voor de inwendige mens is er op het feestterrein hapjes, ijs en drank te koop alsmede een palingrokerij. Op zondagmiddag zijn er ook antieke auto’s en brommers te bewonderen en is er linedansen, verzorgd door de Aussies Trialdancers uit Montfoort en er is live muziek van de band Windfall uit Oudewater.

Het feest duurt zaterdag tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Toegang op beide dagen is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Tweede winst Vives-dames in 1e divisie Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Jachtseizoen maakt vrienden Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 30 sep., 08:00
Afbeelding
De Valk maalt meel voor lokaal zuurdesembrood Nieuws 29 sep., 18:25
Afbeelding
Melanie Ryan namens RTV Utrecht naar het Regio Songfestival Nieuws 28 sep., 16:34
Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53