• Chillen tijdens Trinamieks Fest(r)ival 2023.
• Chillen tijdens Trinamieks Fest(r)ival 2023. Foto: Christine van Rooijen

Zonnig Fest(r)ival voor medewerkers Trinamiek

Nieuws 1.480 keer gelezen

IJSSELSTEIN /LOPIK / REGIO • Foodtrucks, workshops, een silent disco en volop entertainment in maar liefst vier verschillende area’s. Op donderdag 25 mei toverde onderwijsstichting Trinamiek Buitengoed De Boomgaard in Bunnik om tot een een heus Fest(r)ivalterrein voor al haar eigen medewerkers. Trinamiek is een stichting van 19 basisscholen in de gemeenten IJsselstein, Lopik, Nieuwegein, Culemborg, Vijfheerenlanden en Woerden. 

In IJsselstein gaat het om de Agnesschool, De Ark, Kindcentrum De Minstreel, De Opstap, SBO De Wenteltrap en Kindcentrum WIJ, in de gemeente Lopik om de Gerardus Majella in Cabauw en de Jan Bunnikschool in Lopik-dorp. 

Vanaf 15:00 uur barstte voor 450 Trinamiekers het Trinamiekfeest van het jaar los op het speciaal voor deze dag ingerichte Festivalterrein. Het jaarlijkse paradepaardje van de stichting krijgt de naam ‘Festrival’. “We zijn heel erg trots op de eerste editie van dit hopelijk jaarlijks terugkerende feest”, vertelt Tanja Janszen, eventcoördinator bij Trinamiek, tijdens het feest. “Na maanden voorbereiding samen met een projectteam met medewerkers vanuit de hele stichting, waaronder leerkrachten, schoolleiders en medewerkers van ons servicebureau, hebben we samen volgens mij iets heel moois weten neer te zetten. Gelukkig kregen we er als kers op de taart ook de zon bij!”

 In maar liefst twaalf tenten in vier verschillende area’s had dit Festrival voor ieder wel wat wils. “Voorafgaand aan het Festrival vroegen we medewerkers wat zij graag terug wilden zien op het Festrival”, licht Tanja toe. “Dit resulteerde in een wellness area, een creative area en een bake and make area. In iedere area kunnen medewerkers allerhande workshops volgen, zoals Italiaanse tapas maken, graffiti spuiten en mindfulness. Er is ook een game area waar medewerkers het tegen elkaar kunnen opnemen tijdens verschillende buitenspellen. Wat is er eigenlijk niet? Medewerkers kunnen zich laten festival schminken, dansen in de silent disco op muziek vanuit de door medewerkers zelf samengestelde playlist, voor lekkere hapjes kunnen medewerkers terecht bij verschillende foodtrucks of je kunt gewoon lekker genieten van een drankje in het zonnetje aan grote tafels samen met collega’s.”

“We willen als Trinamiek het verschil maken voor kinderen, maar ook voor de medewerkers”, vertelt bestuurder van Trinamiek Cornelie Kool. “Met 450 medewerkers verspreid over 19 scholen en het servicebureau, zoeken we als stichting steeds naar manieren om verbonden te zijn. Een dag als vandaag draagt op een mooie en laagdrempelige manier bij aan het nog meer de verbinding aangaan met elkaar. Ik ben trots op alle Trinamiekers, zij verdienen deze dag.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10