• Esther Kniest van My-LifeSlim: ''Ieder mens is anders.''
• Esther Kniest van My-LifeSlim: ''Ieder mens is anders.'' Foto: Linda de Kort

Persoonlijke touch bij afvallen kenmerkt My-LifeSlim

Algemeen 1.215 keer gelezen

IJSSELSTEIN •  Mede door haar ruime ervaring op het gebied van voeding helpt Esther Kniest van My-LifeSlim mensen met afvallen. Kenmerkend voor haar aanpak is een hele persoonlijke touch: “Ieder mens is anders en volgt een eigen traject.”

“Al op de basisschool was ik druk met kookboeken. Later volgde ik de hotelschool tot kok. En ik heb ook de opleidingen Voedingsdeskundige en Food & Business gevolgd. Ik gebruik al deze kennis nu om mensen te kunnen laten afvallen”, vertelt Esther.

Het is belangrijk dat mensen weten waar ze op kunnen letten. “Wanneer er 0% vet op een verpakking staat, kan het zo maar zijn dat het product wel heel veel suikers bevat. Ik leer mensen etiketten te lezen. Meestal is het zo dat de mooiste verpakkingen de minst goede inhoud hebben.”

Maar in Esthers werkwijze staat vooral het persoonlijke contact met de klanten centraal. “Ik begin altijd al met een intake van een uur en niet het gebruikelijke half uur. Wat willen mensen, waarom komen ze hier en hoe kunnen we dingen aanpakken?”

Weegschaal

Een weegschaal is natuurlijk aanwezig in Esthers praktijk. “Maar die is niet het belangrijkste. We gebruiken hem als hulpmiddel, maar ik kan niet genoeg benadrukken dat het aller-, allerbelangrijkste is dat je zelf lekker in je vel zit. Daarom is ieder traject ook zo verschillend. Bij de één is 10 kilo het doel en bij de ander 40. De één zie ik zes weken en de ander een jaar.”

Onlangs verhuisde Esther naar een ruimte bij de fysiotherapiepraktijk Dannenburg aan de Schepenensingel. “We werken zelfstandig, maar weten elkaar wel te vinden als het nodig is. Ik snap bijvoorbeeld dat het gaan naar de sportschool een hele hoge drempel kan zijn. Hier bij Dannenburg is een eigen sportschool waar mijn cliënten zich wel prettig bij voelen en waar ze bovendien onder begeleiding worden geholpen.”

Normaliter bezoeken de mensen wekelijks Esthers praktijk. “Dan bekijken we hoe alles gaat en bespreken we alle ervaringen.” Maar nog belangrijker vindt Esther dat er veel contact is. “Mensen kunnen altijd appen. Ook ‘s avonds en in het weekend. Regelmatig krijg ik dan een appje vanuit de supermarkt welke cracker nu het beste past en welke niet. Geweldig, die betrokkenheid, dan komen we er wel!”

Kijk op de site van My-Lifeslim voor meer informatie over de praktijk van Esther.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10