• ZWUP, ofwel de Zuid West Utrechtse Pretkapel.
• ZWUP, ofwel de Zuid West Utrechtse Pretkapel. Foto: Rick van den Bosch

‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort

Algemeen 764 keer gelezen

MONTFOORT • Pret- en blaaskapel ZWUP is op het idee gekomen om bij de Montfoortse jaarmarkt aan te sluiten met een blaaskapellenfeest onder de noemer ‘Dweilen op het Plein’.

Op het Pastoor Spaanplein is zaterdag 20 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur niet alleen muziek van ZWUP zelf te horen, maar ook van andere blaaskapellen. Tijdens en na de optredens kan iedereen er gezellige even blijven hangen met een hapje en een drankje.


ZWUP, wat staat voor de Zuid West Utrechtse Pretkapel, is een onderdeel van de Montfoortse muziekvereniging Ons Genoegen en opgericht in 1980 om gezamenlijk ongedwongen muziek te maken tijdens uiteenlopende gelegenheden. Zij hebben tot enkele jaren terug, in samenwerking met Pret in het Park, in oktober een dweilfestival opgezet met vele muzikale gasten van buiten. Al een aantal jaren zat het weer tijdens de ‘Pret in het Park’ weekenden er op zijn zachtst gezegd niet mee. Daarna gooiden coronamaatregelen roet in het eten, maar bij de leden van ZWUP is het enthousiasme om een dweilfestival te organiseren geenszins verdwenen. Om de kans op goed weer te vergroten kwamen een aantal ZWUP-ers op de vondst om het feest voortaan in augustus tijdens de Jaarmarkt te organiseren.

Op zaterdag 20 augustus zullen van 12.00 tot 17.00 uur verschillende dweilorkesten hun opwachting maken op het Pastoor Spaanplein, eenvoudig te bereiken aan het uiteinde van de jaarmarkt via het pad langs de RK-kerk. Welke dat precies zijn is nog niet helemaal zeker. Vermoedelijk zijn het vier dweilorkesten die ieder twee keer een half uur spelen. Tot slot is er nog een gezamenlijke afsluiting met alle blaaskapellen.

Marktkraam

Ook de marktkraam van muziekvereniging Ons Genoegen is dit jaar te vinden op het Pastoor Spaanplein met allerlei informatie over de muziekvereniging en de opleidingsmogelijkheden. Belangstellende jeugd kan zich er bijvoorbeeld aanmelden voor AMV, Algemene Muzikale Vorming. De nieuwe AMV-opleiding start weer in september onder leiding van Ruud de Groot.
Verder kan iedereen komende zaterdag op het plein een gokje wagen bij de grote loterij. Voor een hapje, drankje en sfeer zorgen de muzikanten.

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aangehouden Montfoortse drugsdealer krijgt last onder dwangsom Nieuws 3 mei, 10:40
Afbeelding
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56
• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 1 mei, 11:56
• In de Basiliek aan de Nicolaasstraat.
Gedichten van leerlingen bij Dodenherdenking in IJsselstein Nieuws 1 mei, 11:00
• Willem kan precies vertellen waarom dit werk geweldig is.
Wie helpt Willem (78) in de dierenweide bij Ewoud? Nieuws 1 mei, 08:00
• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50