• Burgemeester neemt ook afscheid van Jan Muller
• Burgemeester neemt ook afscheid van Jan Muller (Foto: Paul van den Dungen)

Jan Muller neemt na 50 jaar afscheid

  •   keer gelezen

MONTFOORT/WILLESKOP • In buurthuis De Wispel vierde zaterdag de Belangenvereniging Willeskop haar gouden jubileum. Tijdens een speciale receptie feliciteerde burgemeester Petra van Hartskamp het bestuur en genodigden met deze mijlpaal. 


De burgemeester richtte zich speciaal tot Jan Muller die al die jaren de functie van voorzitter heeft bekleed, want ook een 50 jarig voorzitterschap kom je niet vaak tegen. Het was Jan Muller zelf die hierna het woord nam en bekend maakte dat hij na 50 jaar afscheid nam als voorzitter van Belangenvereniging Willeskop. Een nog steeds bloeiende vereniging die al in 1972 werd opgericht op advies van de toenmalige wijkagent Graafland. Hij wilde iets voor de jeugd op poten zetten en daarmee was het zaadje geplant. Muller zegt dat er heel wat water door de Hollandse IJssel is gegaan voordat hij het besluit nam om een punt achter het voorzitterschap te zetten. Inmiddels is hij 83 jaar en na een bestuursperiode van 50 jaar is het mooi geweest, al wil hij op de achtergrond wel zijn ervaring gebruiken. Hij wenst zijn opvolger(s) veel succes, waarop een daverend applaus volgt.
Hierna wordt er een slideshow vertoond over het wel en wee van 50 jaar De Wispel, en met een toelichting uit het sterke geheugen van Cees Breedveld. De Wispel, een samenvoeging van Willeskop en Spel werd ooit bedacht door Carola Straver.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten