<p>De Montfoortse brandweerpost aan de Anne Franklaan.</p>

De Montfoortse brandweerpost aan de Anne Franklaan.

(Foto: Paul van den Dungen)

Brandweer Montfoort houdt open dag

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Het heeft even geduurd, maar na lang wachten wordt op zaterdag 18 juni de ‘nieuwe’ brandweerpost aan de Anne Franklaan 16 in Montfoort geopend. De post is al weer even in gebruik maar door de coronamaatregelen moest de opening noodgedwongen een paar keer worden uitgesteld.

Het officiële gedeelte voor de genodigden begint om 10.30 uur met verschillende toespraken, waarna de openingshandeling door burgemeester Petra van Hartskamp zal worden verricht.
Omdat het twee jaar geleden ook niet mogelijk was om het 90-arig jubileum van de brandweer Montfoort te vieren, zal de opening van de nieuwe post dit jaar ook een beetje in het teken staan van het 92-jarig bestaan van deze brandweereenheid..


voor zowel jong als oud genoeg te doen en te beleven. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens in een brandweerauto willen rijden of denk je sterk genoeg te zijn om een auto open te knippen? Ben je ook benieuwd naar wat je kunt doen als je een vlam in de pan hebt of hoe je de weg kunt vinden in een kamer vol rook? Naast tal van demonstraties zijn er verschillende specialismen van de brandweer te zien en te beleven. Er rijden antieke brandweervoertuigen rond en de brandweerpost Woerden is gevraagd om met het redvoertuig aanwezig te zijn. 

Ook Hartslag is aanwezig met de nodige informatie over reanimatie en AED cursussen.

De toegang is gratis.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten