• HoWiBlo-leerlingen klaar voor het verkeersexamen.
• HoWiBlo-leerlingen klaar voor het verkeersexamen. (Foto: Paul van den Dungen)

Niemand gezakt voor het verkeersexamen

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Bij OBS De Hobbitstee in Montfoort is vrijdagochtend het startsein gegeven voor het jaarlijkse verkeersexamen. Iedereen slaagde.


Alle scholen, met uitzondering van de Prins Clausschool, deden hieraan mee. De kinderen kregen een oranje hesje met een nummer, zodat ze voor de controleposten goed herkenbaar waren. Het is Roel Methorst die namens Veilig Verkeer Nederland dit examen al vele jaren organiseert. Tot 2017 werd hij geassisteerd door de Buurtsportcoaches maar die stopten ermee. Het waren de leden van Lions Het Stigt die de reddende engel waren en deze taak op zich namen. Het Montfoortse verkeersexamen was anders zeker in de problemen gekomen, zoals in meer plaatsen is gebeurd. De Lions doen dit nu voor het derde jaar omdat corona ook hier een aantal jaren spelbreker was.
Vrijdag namen er 121 leerlingen uit de groepen 7 van de basisscholen hieraan deel. Tijdens hun examenroute, die al sinds jaar en dag met bordjes staat aangegeven, komen de kandidaten steeds twee aan twee langs een van de 16 controlepunten. Daar zitten de mensen die kijken of er juist wordt gefietst, op tijd richting aangegeven en niet door rood licht wordt gereden. Bij constatering van deze laatste overtreding is de leerling onherroepelijk gezakt. Dat was dit jaar niet het geval en kon de organisatie melden dat alle leerlingen waren geslaagd. Weken eerder hebben de leerlingen al hun schriftelijke examen afgelegd.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten