• Pret in het Park met schminken, spelletjes, springkussens, eten, drinken en vooral heel veel gezelligheid voor ouders en kinderen.
• Pret in het Park met schminken, spelletjes, springkussens, eten, drinken en vooral heel veel gezelligheid voor ouders en kinderen. (Foto: Paul van den Dungen)

‘Pret in het Park’ eindelijk weer als vanouds

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Het is een stralende zondagmiddag als in het Montfoortse Stadspark na twee coronajaren de negende editie van Pret in het Park losbarst. Corona was ver weg en gezelligheid vierde hoogtij.


Er was van alles te doen en te beleven voor de jeugd, zoals over een grote mat over de Grote Gracht naar de andere kant lopen, waarbij menigeen in het water belandde. Er waren trampolines en luchtkussens. Door het park reed een treintje waarin de kinderen een ritje konden maken. Ze konden klimmen in een klimwand, zich laten schminken, een ritje in de draaimolen maken, bij de jeugdbrandweer Montfoort de spuit ter hand nemen en meedoen aan clinics van Montfoortse sportverenigingen. Er waren poffertjes te koop, frietjes en lekkere broodjes. De kinderboerderij was de hele dag open.

Bij Pret in het Park zijn zo’n 75 vrijwilligers betrokken voor opbouw, afbouw, toezicht en EHBO. Het is een initiatief van Stichting Tent Activiteiten Montfoort. Het idee ontstond na de aanschaf van de grote tent in 2012 en de oprichting van de stichting kort daarna. De eerste editie vond plaats in 2013. Ad Spruit jr: “Nog niet zo uitgebreid als nu, maar er was in ieder geval een activiteit voor de jeugd in het park. Dat viel zo in de smaak dat wij al snel besloten om er een terugkerend evenement van te maken.”
Alle edities zijn tot nu toe succesvol. Ad Spruit jr.: ‘’Er komen gemiddeld zo’n 600 à 700 kinderen op af. Ook hun ouders en soms grootouders vinden het prettig om in het park wat met elkaar te praten onder het genot van een hapje en een drankje, terwijl hun kinderen zich volop weten te vermaken.’’

Pret in het Park wordt eenmaal per jaar gehouden in mei, meestal de week voor Hemelvaartsdag. Daarnaast zijn er meer activiteiten ontstaan onder de noemer ‘Pret..’. Ook in de zomermaanden is er Pret, maar dan met zomerse activiteiten. Ook is er Pret op het Plein op Koningsdag. 

Dit jaar heeft de organisatie door alle kostenstijgingen de toegangsprijs voor de kinderen moeten verhogen. Daarvoor kregen zij wel een stempelkaart voor een spelletjesparcours, goed voor limonade en andere versnaperingen.

Aan het eind van de middag waren het de medewerkers die het nieuwe tentzeil van de STAM-tent met heel veel bier hebben ingewijd door het tentdak te besproeien, maar niet voordat ze er eerst een paar slokken van hadden genomen.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten