Foto: NK Tegelwippen

NK Tegelwippen, ook Lopik doet mee

  •   keer gelezen

LOPIK • Het wipseizoen is weer begonnen: t/m 31 oktober vindt het NK Tegelwippen plaats. Welke gemeente wipt de meeste tegels en vervangt ze door groen? Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Ruim 100 gemeenten hebben zich aangemeld en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen tuin. Ook Lopik doet nu mee aan de wedstrijd.


Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier. Liggen er veel tegels in de tuin? Dit is hét moment om ze te verwijderen. 

Inwoners van Lopik kunnen als volgt meedoen: verwijder de tegels uit de tuin, vul het formulier met foto’s in op de site van NK Tegelwippen, lever de tegels in bij Intratuin in IJsselstein of bij het Afvalbrengpunt aan de M.A. Reinaldaweg 19 en ontvang gratis beplanting. De actie in Lopik loopt vanaf 26 mei. 

De actie in Lopik is mede mogelijk gemaakt door Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Lees meer over de actie in Lopik op Duurzaam Lopikerwaard.  

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten