'Lionwelp' Sepp toont de poster, zijn vader met collega's twee classic cars die op 11 juni te zien zijn.
'Lionwelp' Sepp toont de poster, zijn vader met collega's twee classic cars die op 11 juni te zien zijn. (Foto: Lysette Verwegen)

Ook het Classic Cars Event is weer terug

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Na twee evenementloze jaren is ook het Classic Car Event weer terug in de binnenstad. De Lionsclub IJsselstein-Lopikerwaard pakt op zaterdag 11 juni met de vierde editie nog groter uit dan de voorgaande jaren. Van klassiekers tot een Porsche Plaza, waar zowel eigenaren als publiek hun hart kunnen ophalen en elkaar hun verhalen kunnen vertellen.


Er kunnen geen 45 classic cars meedoen, maar negentig. Stonden voorheen de klassiekers geparkeerd in de Benschopper- en Utrechtsestraat; dit jaar komen ook de Overtoom en Molenstraat erbij – Porsche Plaza – waar alleen Porsches te zien zijn.

Porsche Plaza

Speciale aandacht voor de Porsches? “Vooral door de persoonlijke interesse binnen onze club”, verklapt medeorganisator Jeroen Caré. “De auto spreekt tot de verbeelding van veel ultieme liefhebbers. Vooral de 911 is in basisontwerp nauwelijks veranderd.” Hij heeft er zelf een van 60 jaar. “Laatst fietste een gezin langs en de jongste zoon riep meteen naar zijn vader: ‘Kijk pa, een Porsche’. Zelfs kinderen van nu kennen de auto, misschien omdat het model lang is gebruikt door de Rijkspolitie.” Een politieporsche uit 1965 komt naar de Porsche Plaza komt . “Daarvan zijn er wereldwijd nog zes, waarvan twee in Nederland en een bij de bekende Amerikaanse acteur Jerry Seinfeld.”

Classic Cars

Maar alle klassieke auto’s zijn van harte welkom. “Er doet ook een Rolls Royce Boat Tail mee.” De deelnemers komen vooral uit de regio, maar heeft ook een Belgische liefhebber. “De eigenaren van classic cars delen hun passie graag met gelijkgestemden. Er ontstaan altijd leuke gesprekken rond de auto’s; over het model, de techniek, gebeurtenissen en de beleving.” Voor het publiek hetzelfde verhaal: “Soms raken ze aan de praat omdat ze vroeger in zo’n auto hebben gereden of omdat ze de auto gewoon mooi vinden.” Wat een classic car is? “Officieel een model van 40 jaar of ouder, maar de Porsches mogen ook jonger zijn.”

Goed doel

Het Classic Car Event is elk jaar verbonden met een goed doel. Caré: “In de coronajaren zijn we met de kerstwensboom gestart. Dat blijven we doen, omdat de wensen zo mooi en soms aangrijpend zijn. We hebben gezien dat er lokaal steeds meer armoede is. Met het vervullen van simpele wensen kunnen we mensen gelukkig maken. Met de opbrengt van Classis Cars kunnen we nog meer wensen gaan vervullen.” En die wensen variëren van een bosje bloemen tot ondersteuning met dagelijkse levensbehoeften die mensen zelf niet kunnen betalen, maar ook een dinerbon als bedankje of omdat mensen nooit uit eten kunnen. “We lijken allemaal welvarend, maar er is veel verborgen armoede.”

Vestingstedenroute

De Lions haken aan bij IJsselstein Vestingstad. “Onze rit is de lancering van de nieuwe vestingstedenroute in de provincie en voert langs enkele Utrechtse en Noord-Hollandse vestingsteden, waarvan IJsselstein er een is. We zien de deelnemers graag om 14.30 uur terug op het terrein van Schilte voor de eindborrel.” Eigenaren van classic cars die nog willen deelnemen kunnen voor informatie en inschrijven terecht op: www.lionsclassiccar.nl.

Lysette Verwegen

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten