<p>Na lange tijd eindelijk weer eens van alles ondernemen met De Zonnebloem. Dit keer een heerlijke en uitgebreide lunch in de Antoniushof.</p>

Na lange tijd eindelijk weer eens van alles ondernemen met De Zonnebloem. Dit keer een heerlijke en uitgebreide lunch in de Antoniushof.

(Foto: Paul van den Dungen)

Lekker lunchen met De Zonnebloem

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Voor de meeste gasten van De Zonnebloem afdeling Montfoort en Linschoten was het een verademing om na lange tijd weer iets met elkaar te mogen ondernemen. Corona heeft de mensen lang in de ban gehouden en dat is menigeen niet in de koude kleren gaan zitten.


De grote zaal van het Antoniushof was vrijdag het domein van de ruim twintig gasten en de negen vrijwilligers. Voorzitter Andries Siderius verwelkomde iedereen en was blij dat dit allemaal weer kon. “Juist de wat ouderen onder ons hebben een vervelende periode achter de rug met veel minder tot geen bezoek en daardoor alleen aangewezen op hun eigen woning en de mensen in het pension. De Zonnebloem is niet alleen het symbool van onze vereniging, maar ook dat van de Oekraïne” en daar wilde Siderius even bij stil staan.
Hierna kwamen de boterhammen, krentenbollen, kaas, ham, eitje en ander beleg op tafel. Natuurlijk aangevuld met koffie, thee, melk en karnemelk. Ook een broodje kroket ontbrak niet. Tenslotte was er nog een overheerlijk toetje dat door bijna iedereen met smaak werd verorberd.

Aan de tafel van vrijwilligster Nel van Vliet zitten Jan (81) en Thea (76) van Wijk, alsmede Dina Barten (83). Jan is, na een medische ingreep, sinds twee jaar blind. Daardoor hebben ze hun eigen woning kunnen verruilen voor het Antoniuspension. Thea: “Alles hier bij de hand en toch midden in de stad. Het is natuurlijk heel erg vervelend dat Jan dit is overkomen, maar wij zijn nogal positief ingesteld, dus maken we er toch iets moois van. Jan heeft een maatje die hem eens in de veertien dagen komt opzoeken. Dan praten ze wat of gaan er met de duofiets op uit. Dat is voor hem echt wel een uitje en ik heb dan even mijn handen vrij.”
Ook Dina Barten, eveneens bewoonster van het Antoniuspension, laat zich de lunch goed smaken. Voorzitter Andries Siderius maakt hier en daar een praatje. Zijn thema voor de komende tijd luidt: “Kijk eens wat vaker echt om je heen.” Valt het je bijvoorbeeld op dat er altijd iemand alleen achter het raam naar buiten zit te kijken. Zwaai eens naar die persoon en kijk naar de reactie. Als je het niet vertrouwt dan kan een telefoontje naar de Zonnebloem of de SWOM misschien wel veel betekenen. De opbrengst van de beide lunches zijn door het bestuur geschonken aan giro 555.

Paul van den Dungen

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten