Toch vervangend busvervoer van tramhalte IJsselstein Zuid – binnenstad

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Door de werkzaamheden aan tramhalte Nieuwegein Stadscentrum tot medio juni 2022 rijden er geen trams tussen P+R Westraven, Nieuwegein en IJsselstein. Hiervoor zijn vervangende bussen ingezet. Echter, hierdoor was er ook geen tramverbinding meer tussen de haltes IJsselstein Zuid en de binnenstad van IJsselstein. Vele oudere bewoners waren hierdoor gedupeerd. Gelukkig rijdt er vanaf volgende week wel weer een bus tussen deze twee haltes.


De stichting Beheercommissie Meridiaan Tramzicht ondernam actie. Met een succesvolle handtekeningenactie zochten ze contact met de gemeente. Ze werden doorverwezen naar de provincie Utrecht. Verantwoordelijke gedeputeerde Arne Schaddelee stond de stichting ter woord.

Het ontbreken van goed vervangend vervoer was gebaseerd op eerdere ervaringen. Eerder was de vervangende bus nauwelijks gebruikt, waarop de provincie besloot dit keer een pendelbus op afroep in te zetten. De stichting kon echter duidelijk maken dat het eerder alleen vervoer betrof na 22 uur ‘s avonds. Door het gebruik van de tram door veelal ouderen overdag gaf dat niet het goede beeld. De tram wordt nu zeker zeer gemist.

Schaddelee erkende het probleem en kon een toezegging doen. Vanaf 23 maart komt er een vervangende bus die rijdt tussen de tramhaltes IJsselstein Zuid en de binnenstad. Ieder uur rijdt de bus twee keer, van 8 uur ‘s ochtends tot 18 uur ‘s avonds. De exacte regeling zal bij de haltes kenbaar worden gemaakt. 

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten