Anoek Huisman (links) en Mariëtta van Bokhoven.
Anoek Huisman (links) en Mariëtta van Bokhoven. Foto: Dirk Molenaar

‘Fijn Hemels Goud’ mooi staaltje samenwerking edelsmeden

Algemeen 490 keer gelezen

LOPIK / SCHOONHOVEN •  Na de opleiding op je stageplaats een eigen bedrijf beginnen. ‘Goudsmederij Fijn’ van Lopikse Anoek Huisman werkt nu samen met de Schoonhovense ‘Edelsmederij Hemels Goud’ van Mariëtta van Bokhoven aan de Varkensmarkt.

Al jaren heeft Mariëtta (54) een lijntje met de Vakschool. Ze biedt leerlingen een stageplaats om de kneepjes van het vak te leren. Haar enthousiasme voor het ambacht blijft niet onopgemerkt. “Het is een geweldig beroep”, geeft ze aan. “We moeten altijd na blijven denken over de toekomst. Daar hebben we jonge mensen voor nodig.” Een van die leerlingen was de Lopikse Anoek Huisman (23). Op de VWO een rustige scholiere die vooral uitblonk in talen en beeldende vorming. Daarna volgde ze een opleiding algemene cultuurwetenschappen aan de universiteit van Nijmegen. “Na een jaar ben ik overgestapt naar de Vakschool”, legt Anoek uit. “Via de Nacht van het Zilver maakte ik kennis met het vak. Ik fietste iedere dag langs de Vakschool, maar wist nooit precies wat ze daar deden. Na een workshop was ik om.”
Vanaf het begin heeft Anoek zichzelf als doel gesteld om een eigen bedrijf te beginnen. Haar stage bij Hemels Goud maakte de drang steeds groter. “Superleuk dat dit een klein winkeltje is, precies zo ik het zelf ook zou willen. Direct klikte het tussen ons beiden. Ik heb hier klantgesprekken geleerd en veel over techniek”, complimenteert de stagiaire haar leermeesteres.
De stage heeft nu een blijvend karakter gekregen. Samen met Mariëtta deelt ze haar passie en presenteert haar eigen stijl. Zo geeft ze een eigen, waardevolle aanvulling op de bestaande lijn van Hemels Goud. “Je komt in twee winkels tegelijk in hetzelfde pand”, licht Mariëtta toe. “Maar tegelijkertijd geeft het één gevoel.” Uiteindelijk is het de wens van Anoek om een eigen winkel annex atelier te runnen. ‘’Deze samenwerking is een fantastische start om daar naar toe te groeien.’’

Dirk Molenaar

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort Nieuws 1 jun., 15:44
Afbeelding
Felicitaties voor 60-jarige huwelijk van bruidspaar Van Dijk Nieuws 1 jun., 07:48
Afbeelding
College IJsselstein biedt Kadernota 2024 aan Nieuws 31 mei, 16:00
Afbeelding
Aanvaller Jordy Keja van SV Lopik na zware tijd terug op niveau Sport 31 mei, 08:30
Afbeelding
Gemeenteraad Montfoort wil meer invloed op zonnevelden Nieuws 31 mei, 08:03
Afbeelding
Kunstroute onder de scheve toren van Linschoten Nieuws 31 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek naar ruimere openingstijden gemeentewerf Montfoort Nieuws 31 mei, 07:57