<p>Een &#39;leuke&#39; bijkomstigheid in coronatijd: uit protest een yogales tussen de kunst.</p>

Een 'leuke' bijkomstigheid in coronatijd: uit protest een yogales tussen de kunst.

(Foto: Ingezonden foto)

Yogales tussen de kunst als voorproefje

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Net als een tweetal horecazaken nam ook Museum IJsselstein (MIJ) vorige week met een kleine protestactie een voorproefje op verruiming van de coronamaatregelen. 


Vorige week woensdag gingen de deuren een uurtje open voor de landelijke Museum Gym. Dat betekende voor wie het wilde een uurtje yoga van Angelique Raia van Tanith Yoga. Met de actie wilde ook MIJ benadrukken dat het scheef voelt dat de commerciële doorstroomlocaties wel open mogen, terwijl de musea - doorstroomlocaties die de coronamaatregelen prima kunnen uitvoeren en juist in deze tijd wat verstrooiing kunnen brengen - dicht moesten blijven. Zoals Vera Carasso, directeur van de Museumvereniging verwoordde: “Het ondermijnt ons gevoel van redelijkheid en solidariteit. Het lijkt er in dit land op dat de tractoren op het Museumplein beter gezien worden dan onze nationale cultuurschatten.” 
MIJ kan zich vinden in het statement: “Ondanks dat we als museumsector erg ongelukkig waren over de sluiting van onze musea, hebben we er alles aan gedaan optimistisch te blijven en in oplossingen te denken. Het protocol dat de musea de afgelopen twee jaar ingezet hebben, garandeert een veilig bezoek. Dat is onderzocht en bewezen. Steeds hebben wij meegewerkt en meebewogen, met begrip voor de crisis waar wij als samenleving in zitten. Samen corona onder controle houden vraagt om solidariteit en eensgezindheid. En die eensgezind vraagt om duidelijk uitlegbaar, eerlijk beleid.” Gelukkig lijkt er deze week een einde aan de sluiting te komen.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten