Foto: Facebook Gemeente Lopik

Wethouder Gerrit Spelt van Lopik naar landelijke finale Beste Lokale Bestuurder

  •   keer gelezen

LOPIK • Trots maakt de gemeente Lopik bekend dat haar wethouder Gerrit Spelt is genomineerd voor ‘Beste Lokale Bestuurder 2021’, voorgedragen door andere lokale bestuurders en gemeentelijke functionarissen in de provincie. Nu is het zaak om in de tweede, landelijke ronde zoveel mogelijk stemmen te vergaren.


In de eerste ronde van Beste Bestuurder hebben lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen uit de provincie Utrecht Gerrit Spelt genomineerd en hun waardering voor hem uitgesproken. Dat heeft ertoe geleid dat hij in deze eerste ronde de meeste nominaties van de provincie Utrecht heeft ontvangen en door is naar de landelijke ronde..

Wethouder Gerrit Spelt wordt geprezen om het feit dat hij zijn dossiers tot in de kleinste details kent en de vertaalslag weet te maken naar hoofdlijnen. Hij wordt door stemmers omschreven als een deskundige wethouder met een grote maatschappelijke en politieke antenne. Daarnaast denkt en opereert hij out of the box. Zo heeft hij de werking van de nieuwe Omgevingswet in de praktijk, met succes, al vormgegeven in de gemeente Lopik, aldus zijn stemmers.

Hij is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers uit zijn provincie verkozen tot de beste bestuurder van Utrecht. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de beste bestuurders van de overige provincies en de waterschappen.

Vanaf dinsdag 18 januari kan iedereen stemmen voor de tweede ronde. Stemmen kan tot en met 30 januari. Op 3 februari wordt de winnaar van Beste Bestuurder 2021 bekendgemaakt.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.https://www.bestebestuurder.nl/Direct stemmen kan via deze link.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten