Informatie over eenmalige energietoeslag lage inkomens

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het kabinet heeft bekend gemaakt dat mensen met een laag inkomen een extra tegemoetkoming van ongeveer € 200 ontvangen, om zo de stijgende energieprijzen te kunnen betalen. De gemeente IJsselstein begrijpt dat hier veel vragen over zijn. Op dit moment zijn er nog veel dingen niet bekend. De gemeente zet kort de zaken op een rij die wel bekend zijn. 


Wat betekent dit voor huishoudens met een laag inkomen?

Mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente gaan de toeslag automatisch ontvangen. Deze mensen hoeven dus niks te doen en ontvangen het bedrag van 200 euro in het eerste kwartaal van 2022 op de rekening waarop ook de uitkering gestort wordt.

Mensen met een laag inkomen zonder bijstandsuitkering

Voor mensen die een laag inkomen hebben, maar geen bijstandsuitkering, is het belangrijk om de gemeentelijke website goed in de gaten te houden. Zodra er meer bekend is over de energietoeslag, maakt de gemeente dat onder meer op de website bekend.

Binnenkort meer informatie

De verwachting is dat deze regeling in maart beschikbaar is. Dan is ook precies duidelijk wie van de regeling gebruik kan maken en hoe de toeslag uitgekeerd wordt. Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) gaat de regeling uitvoeren. Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen de tegemoetkoming automatisch. Voor meer informatie zie ook WIL website.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten