Elena Serrano Gonzalez kijkt op het podium  van Theater Pantalone enorm uit naar de voorstellingen.
Elena Serrano Gonzalez kijkt op het podium van Theater Pantalone enorm uit naar de voorstellingen. Foto: Aangeleverd

Theaterstuk leert kinderen in zichzelf te blijven geloven

Algemeen 1.163 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Elena Serrano Gonzalez werkt op dit moment aan haar eerste theatervoorstelling. Een vrolijke familievoorstelling over jonge mensen en hun dromen. Met haar productiebedrijf Yo Escribo realiseert ze hiermee haar eerste eigen theaterstuk. Elena werkt al regelmatig in samenwerking met andere theaters mee aan voorstellingen. 

Ze maakt deze jeugdvoorstelling met als titel: ‘Dat is niet zoals het heurt’ met haar theatergroep Theatre Rocks. “Een stuk vol muziek, humor en magie.” De voorstelling moedigt kinderen aan om hun dromen na te jagen. Enthousiast vertelt ze over dit eerste eigen project dat dankzij de Stimuleringsregeling Cultuur van de gemeente tot stand kwam, een regeling die die is ingesteld om door coronabeperkingen getroffen cultuurmakers te ondersteunen.  

Plotselinge vlaag

Het idee voor het stuk ontstaat in een plotselinge vlaag van inspiratie. “Eigenlijk heel bijzonder. Ik liep mijn woonkamer in, en ineens kwamen de woorden als het ware tot me. Ik ben meteen gaan schrijven en op een gegeven moment keek ik op, wat heb ik nou eigenlijk geschreven? Het kwam recht uit m’n hart, ik kan niet anders zeggen.” Ze noemt het een van de meest bijzondere momenten in haar leven. Als ze vlak hierna over de stimuleringsregeling ‘Kunst en Cultuur IJsselstein - Kunst voor iedereen!’ van de gemeente IJsselstein leest, weet ze meteen: “Hier is het voor bedoeld!”

Centraal in het verhaal staan de kinderen James en Bobby. De kinderen (gespeeld door volwassenen) hebben allebei een grote droom, maar hun ouders hebben andere plannen voor de toekomst van hun kroost. Ze noemt haar stuk een hele belangrijke boodschap voor ouders en kinderen. “Geloof altijd in jezelf, en jaag je dromen na.” Elena dient haar voorstel in bij de gemeente en haar idee wordt gehonoreerd. “Ik was zo blij!”

Verhalenverteller

Elena groeit op in IJsselstein en bezoekt Jenaplanschool De Overkant. “Daar werd veel aan creatieve ontwikkeling gedaan.” Zelf heeft ze nooit een belemmering gevoeld om haar dromen na te jagen. “Eigenlijk helemaal niet.” Maar ze ziet het wel gebeuren in haar omgeving.
Theatermaker is ze in hart en nieren. Ze studeert aanvankelijk Journalistiek, maar komt er na een tijdje achter dat haar hart daar toch niet helemaal ligt. “Ik ben een schrijver, een verhalenverteller. Ik wilde meer dan alleen een verhaal op papier. Mijn verhalen mogen tot leven komen in toneelteksten.” Ze komt in aanraking met de theaterwereld, en dat blijkt een perfecte match.
Op dit moment staan er twee voorstellingen gepland: op zaterdag 7 en vrijdag 13 mei in Theater Pantalone in IJsselstein. “Het budget van de gemeente geeft me een mooie start, en de kans om de voorstellingen te maken.” Er zijn nog een paar rollen over. “Als mensen enthousiast zijn en enige (amateur) toneelervaring hebben, kunnen ze altijd even contact met me opnemen.” De acteurs moeten wel kunnen zingen, want muziek is een belangrijk onderdeel van de voorstelling. Ook handig om te weten: “We spelen de voorstelling in IJsselstein, maar we repeteren overwegend in Amsterdam, omdat daar een groot deel van de spelers vandaan komt.”

Goede hoop

Elena kijkt enorm uit naar de uitvoeringen in Theater Pantalone. “Ik hoop dat het een succes wordt, dat er veel mensen komen genieten en geïnspireerd raken. Iedereen is welkom.” Ze is niet bang dat eventuele nieuwe coronamaatregelen roet in het eten gooien. “Ik heb goede hoop. Mensen zijn echt toe aan een lichtpuntje. En het duurt nog een paar maanden tot de uitvoering.”

Ze zou het geweldig vinden om de het stuk vaker dan twee keer te kunnen spelen. “Misschien komt er meer uit voort, maar dat zien we dan wel. Dit vind ik al bijzonder genoeg. Ik heb er in ieder geval vooral veel zin in!”

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op de website van Elena: www.yo-escribo.nl

Karin Doornbos

Karin Doornbos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bloemen en ballonnen voor 100-jarige mevrouw Van der Bie Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
IJFC verslaat SV Lopik, het geluk van VVIJ en ander voetbal Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Lopik zet haar sporters in het zonnetje Sport 10 uur geleden
Afbeelding
ONI sluit najaarscompetitie af met kampioenschappen Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Succes in najaarscompetitie voor tafeltennissers De Schans Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Unieke puzzel Grootste Kerstboom ter wereld verkrijgbaar in IJsselstein Nieuws 2 dec., 13:22
Afbeelding
Surinaams/Nederlandse avond in bibliotheek rond boek Sonny Boy Nieuws 2 dec., 09:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 2 dec., 09:00