IJsselstein 11-01-2022 Afsluiting en Werkzaamheden Utrechtseweg
IJsselstein 11-01-2022 Afsluiting en Werkzaamheden Utrechtseweg (Foto: Paul van den Dungen)

Utrechtseweg nauwelijks terug te herkennen (video)

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • De Utrechtseweg tussen Poortdijk en Oranje Nassaulaan is voor veel IJsselsteiners nauwelijks nog herkenbaar nu de bomenrijen zijn gekapt. Horror voor bomenliefhebbers, een zegen voor anderen: “Het is meteen een stuk lichter.” De afsluiting vanwege alle werkzaamheden duurt tot 25 maart.


In verband met werkzaamheden aan weg, bomen en riolering is de Utrechtseweg in IJsselstein vanaf de Poortdijk tot de Oranje Nassaulaan ruim twee maanden op slot voor zowel auto’s, fietsers als voetgangers. Er worden tot 25 maart uiteenlopende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verwijderen van alle bomen, het planten van nieuwe bomen, het aanleggen van een nieuw hemelwaterstelsel, het opnieuw bestraten van fiets- en voetpaden en het aanleggen van een oversteekplaats ter hoogte van de Koningin Wilhelminalaan. 

De afsluiting is volgens de gemeente ook noodzakelijk vanwege de veiligheid. Zij roept dan ook iedereen dringend op de afsluiting te respecteren en vooral ook om niet uit nieuwsgierigheid bij het werk te gaan kijken. Er wordt met groot materieel gewerkt en bij het verwijderen van de bomen kunnen altijd takken uit de bomen vallen, aldus de waarschuwing.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten