Na ondertekening werd er geproost. V.l.n.r. Olaf Goorkate , Stefan Slootjes , Marco Goorkate.
Na ondertekening werd er geproost. V.l.n.r. Olaf Goorkate , Stefan Slootjes , Marco Goorkate. Foto: Aangeleverd

Verweij Logistiek neemt Slootjes Kraanbedrijf over

Algemeen 2.631 keer gelezen

LOPIK • Transport & montagebedrijf Verweij uit Lopik zal alle aandelen per 1 januari van plaatsgenoot Slootjes Kraanbedrijf overnemen. De beide ondernemingen blijven onder hun eigen naam opereren. Door de overname kunnende bedrijven een breder aanbod bieden. 

De Verweij-bedrijven waren al langer op zoek naar verbreding en verdieping van haar activiteiten. De eigenaren van de Verweij-bedrijven; Marco & Olaf Goorkate hadden plannen gemaakt hoe het dienstenpakket kon worden uitgebouwd. In deze fase kwam het contact met Stefan Slootjes tot stand, die na een turbulente periode van een niet gelukte management buy-in, op zoek was naar een bedrijf die met zijn medewerkers de activiteiten wilde voortzetten. Stefan Slootjes grootste ‘eis’ was het bedrijf in-en-voor de regio te behouden, mede om het aantal grote-regionale opdrachtgevers blijvend te kunnen bedienen en vanwege woonplaats van veel medewerkers. Daarin vonden we elkaar snel. De waarderingen, afspraken en definitieve overname is bijzonder snel verlopen en nog voor de kerstdagen waren de stukken afgerond en ondertekend.

Olaf Goorkate: ‘Wij vinden het uniek om de kans te hebben gekregen om een plan te maken én tot uitvoer te brengen om met de medewerkers de kraan-activiteiten voort te zetten en gedeeltelijk te integreren met onze andere activiteiten. We verwachten in de toekomst dat de vraag naar verticale logistiek zal toenemen door o.a. krapte op bouwlocaties, prefab-bouwdelen die direct op hoogte geplaatst moeten worden. We zijn erg blij dat de medewerkers van Slootjes Kraanbedrijf net zo enthousiast zijn om te gaan samenwerken. Persoonlijk vind ik het uniek om logistieke- en kraanwerkzaamheden weer vanuit één organisatie aan opdrachtgevers te kunnen aanbieden, net zoals mijn opa dit al in de jaren 80 van vorige eeuw al had gerealiseerd.’ 

Verweij heeft weliswaar alle aandelen overgenomen van Slootjes Kraanbedrijf maar beide bedrijven blijven wel zelfstandig opereren. Ook de huisstijl verandert niet. Een mooi detail is dat beider bedrijven het vertrouwde blauw/oranje met gele masten voert.

Familie

Marco & Olaf Goorkate onderstrepen nog eens dat de bedrijven door hun familiecultuur goed bij elkaar passen. Bij een familiebedrijf is de continuïteit áltijd gericht op de lange termijn en worden normen zoals vertrouwen en loyaliteit hoger op de investering planning geplaatst, in tegenstelling tot sommige bedrijven met een meer financiële/korte termijnstructuur.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10