Mariska Kooijman met hond Rebbel Bebbel en gasten.
Mariska Kooijman met hond Rebbel Bebbel en gasten. Foto: Rinus Verweij

IJsselsteinse debuteert met kinderboek over hond Rebbel Bebbel

Algemeen 306 keer gelezen

IJSSELSTEIN • ‘Gelijkenis met bestaande personen berust op toeval’, staat er wel eens in het voorwoord bij een roman. Maar zeker niet in het deze maand verschenen vrolijke kinderboek ‘Rebbel Bebbel en de Pantoffeldief”, het schrijversdebuut van Mariska Kooijman.

“Ik zoek mijn personages het liefst dicht bij huis”, zegt ze. Dat dit klopt kon moeiteloos worden vastgesteld tijdens een feestelijke boekpresentatie in het Fulcotheatercafé. Behalve de schrijfster en haar hond, die hoofdpersoon is en meestal kortweg Rebbel wordt genoemd, zijn ook haar man, nichtjes en buurmeisje Tess duidelijk herkenbaar in de grappige illustraties. Scholiere Tess, in haar vrije tijd onder meer enthousiast bezorgster van deze krant, is zichtbaar ingenomen met haar rol in het kinderboek van haar buurvrouw. 
Rebbel Bebbel en de Pantoffeldief is het eerste avontuur van de vrolijke hond, die ontdekt dat alle pantoffels in het huis zijn verdwenen. Dat is vreemd? Heeft hij niet goed opgelet of weet hij meer over de pantoffeldief? Het is allemaal te lezen in het gezellige voorleesboek met leuke illustraties voor de kleintjes. Kinderen van 7 jaar kunnen het boek zelf lezen. Mariska, jarenlang werkzaam in onder andere de communicatie bij Achmea en ProRail, wilde altijd al kinderboeken schrijven, maar merkte dat de markt soms ‘op slot’ zat. Daarnaast wilde zij zich ook niet totaal overleveren aan een traditionele uitgever die misschien te veel aan haar boek zou willen veranderen. “Ik ga mijn hond niet voor een giraffe inruilen omdat dat beter verkoopt”, zegt ze gedecideerd. “Mijn boek verschijnt daarom via clusteruitgever ABC; een tussenvorm tussen een uitgever en in eigen beheer uitgeven.” Mariska heeft gezien de verkoop en de eerste reacties alle vertrouwen in het succes. Rebbel Bebbel en de Pantoffeldief is de eerste in de serie Rebbel Bebbel en ontbreekt niet in het kinderboekenaanbod van Libris boekhandel Logica, en is voor 14,95 euro ook te koop bij Tante Cake, De Snuisterije en online.

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd Lopik Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Vogels in beeld bij Kleur en Zang Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Vermiste tiener uit Lopik weer terecht 112 15 uur geleden
Afbeelding
Seniorencomités openen nieuw seizoen met feestje Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Eerste Regenboogcafé groot succes Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Energieprijzen raken ook de bakkers Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen klaar voor de toekomst Algemeen 17 uur geleden