Montfoort 20-11-2021 Prins Wesley Le Pêcheur (Wesley van Engelen) de 57e stadsprins van Knopengein.
Montfoort 20-11-2021 Prins Wesley Le Pêcheur (Wesley van Engelen) de 57e stadsprins van Knopengein. (Foto: Paul van den Dungen)

Wesley Le Pêcheur Stadsprins van Knopengein, maar.... geen optocht

  •   keer gelezen

MONTFOORT • In een vanwege corona minder vol dan gebruikelijk zalencentrum St. Joseph in Montfoort is zaterdagmiddag Wesley Le Pêcheur (Wesley van Engelen) uitgeroepen tot de 57e Stadsprins van Knopengein. Inmiddels is ook bekend dat carnavalsvereniging Les Boutonniers de optocht heeft afgelast.


In verband met de oplopende coronabesmettingen moest ook zaterdag het programma ter gelegenheid van de bekendmaking van de nieuwe stadsprins worden aangepast. Dit was niet het besluit van Les Boutonniers maar zij respecteren wel het feit dat er streng naar de spelregels wordt gekeken.
De feestelijk versierde zaal van de soos was minder vol dan verwacht, omdat ook een aantal verenigingen vanwege de beperkende maatregelen hadden afgezegd. Les Femmes des Coeurs was met hun nieuwe prinses Prinses Karin La Tigresse Tropicale en haar raadsvrouwen naar de bekendmaking van de nieuwe prins gekomen. Ook Carnavalsvereniging De Cúnehearen uit Rhenen gaf met Prins Le Mar d’n Eerste met adjudanten Rob en Thomas acte de presence en niet te vergeten was het ZWUP die de stemming er verder inblies.

Jammer genoeg is er op dit moment ook minder prettig nieuws te melden. In Knopengein gingen er al de nodige geruchten rond, Les Boutonniers hebben met pijn in het hart moeten besluiten de Carnavalsoptocht op zondag 27 februari 2022 af te moeten gelasten. Een optocht zoals die in Knopengein gewend is geldt dan wel als een buitenevenement, maar de huidig geldende regels die daarmee gepaard gaan zijn voor de vereniging niet haalbaar om deze uit te voeren.. Het controleren van alle bezoekers en deelnemers op QR codes en/of vaccinatiebewijzen en het moeten afsluiten van de hele route is voor Les Boutonniers niet te realiseren. ‘’Vast en zeker een domper voor de echte carnavalisten maar veiligheid en gezondheid gaat voor alles.’’

Les Boutonniers hebben wel veel zin in het komende carnavalsseizoen en hopen toch dat er gelegenheden zich zullen voordoen waarin het carnavalsgevoel in Knopengein een oppepper krijgt.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten