<p>De offici&euml;le ingebruikname door onder anderen de wethouders Kees Geldof van IJsselstein en Lot van Hooijdonk van Utrecht, gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie en voorzitter Johan van Everdingen van recreatieschap Stichtse Groenlanden. &nbsp;</p>

De officiële ingebruikname door onder anderen de wethouders Kees Geldof van IJsselstein en Lot van Hooijdonk van Utrecht, gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie en voorzitter Johan van Everdingen van recreatieschap Stichtse Groenlanden.  

(Foto: Rick Huisinga)

Nieuw recreatief fietspad tussen IJsselstein en Nieuwegein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het fietspadennetwerk in de provincie Utrecht is uitgebreid met een nieuw fietspad tussen de Noord-IJsseldijk en de Nedereindseweg tussen IJsselstein en Nieuwegein.


De gemeente IJsselstein heeft daartoe een aanpassing aan de Noord-IJsseldijk uitgevoerd om de veiligheid van de fietser te verhogen. Het nieuwe kruispunt bevindt zich vlakbij een bocht in de weg en is daarom als 30km/u zone uitgevoerd. Rondom het nieuwe kruispunt is zo’n 50 meter aan rood-asfalt aangelegd met een middenstrook. Aan weerszijde is een verkeersdrempel geplaatst. Ook aan de natuur is gedacht, want de oevers van de watergang langs het fietspad zijn als onderdeel van het project natuurvriendelijk ingericht.
De wethouders Kees Geldof van IJsselstein en Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht, waaronder de Nedereindseweg formeel valt, openden het fietspad vorige week samen met gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht en voorzitter Johan van Everdingen van recreatieschap Stichtse Groenlanden, tevens wethouder van Lopik. Het draagt nu nog de werknaam ‘Verlengde Meerlopad’, maar begin 2022 buigt de IJsselsteinse straatnamencommissie zich over een definitieve naam, die linkt naar de rijke historie van dit gebied. Met het bevestigen van fietsknoopuntbord nummer 77 werd het fietspad officieel toegevoegd aan het provinciale fietsknooppuntennetwerk. Het geheel is uitgevoerd in opdracht van recreatieschap Stichtse Groenlanden in samenwerking met de gemeenten IJsselstein en Utrecht, provincie en Staatsbosbeheer.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten