Foto: Koen Suyk

Overtredingen aan het licht op bedrijventerrein Tappersheul na integrale controle

  •   keer gelezen

OUDEWATER • Op 19 oktober vond een grote integrale controle plaats op bedrijventerrein Tappersheul. Onder andere de politie, Belastingdienst, UWV en de gemeente voerden deze controle samen uit. Deze controle draagt daarmee bij aan het verbeteren van de veiligheid op bedrijventerrein Tappersheul.


De controle bracht meerdere misstanden aan het licht. Zo werden bij een aantal ondernemingen overtredingen op het gebied van brandveiligheid en milieuregels gezien. Bij één onderneming werden onderdelen afkomstig uit gestolen auto’s in beslag genomen. Bij een andere onderneming werden werknemers aangetroffen die ook een uitkering van hun gemeente ontvangen. Het UWV doet hier nader onderzoek. Ook werd een persoon aangehouden die illegaal in Nederland verblijft. De Belastingdienst doet bij een aantal panden aanvullend onderzoek naar mogelijke overtredingen van de belastingregels. 

Doel
Eén van de doelen van de controle was om te zoeken naar indicaties van ondermijnende criminaliteit. We spreken over ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Burgemeester Danny de Vries: “Ondermijnende criminaliteit vormt een groot risico voor onze samenleving.” Eerlijke ondernemers worden hard door geraakt door ondermijning. Bijvoorbeeld omdat criminele ‘collega-ondernemers’ goederen onder kostprijs verkopen om geld wit te wassen. Ondernemers worden bedreigd en geïntimideerd om mee te werken met criminele activiteiten.

Bedrijventerreinen gevoelig voor criminaliteit
Door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen. Denk aan drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken en witwassen. Door met verschillende partners een controle uit te voeren, ontstaat een vollediger beeld van wat zich op het bedrijventerrein afspeelt en kan de overheid slagvaardiger optreden.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten