<p>Het monumentale schoolgebouw wordt verkocht.</p>

Het monumentale schoolgebouw wordt verkocht.

(Foto: archief Wim Kroone)

Kringloop Jaarsveld wijkt voor verkoop schoolgebouw

  •   keer gelezen

JAARSVELD • Het monumentale schoolgebouw aan de Kerkstraat in Jaarsveld, waarin tot de zomer van 2020 de voormalige christelijke basisschool Eben Haëzer gevestigd was, staat te koop voor 800.000 euro. Het plaatselijke rommelmarktcomité, dat in de lege school tweedehands goederen mag verkopen, moet wijken.


‘’Het is mooi geweest”, zeggen de heer en mevrouw Groothedde in koor. Het echtpaar behoort tot de drijvende krachten achter het rommelmarktcomité. ‘’In het kleine jaar, dat we het pand mochten gebruiken, hebben we goed verkocht. De opbrengst gaat steeds naar de hervormde gemeente, het verenigingsgebouw en naar zangkoor De Lofstem. Als we eruit moeten, krijgen we dat een maand van tevoren te horen. Daarna pakken we de verkoop weer kleinschalig op en hopen we dat de buitenrommelmarkt in november 2022 gewoon door kan gaan.”
De verkoop van het schoolgebouw wordt geregeld door Bouwkunstmakelaar Redres uit Amersfoort in opdracht van de gemeente Lopik, die eigenaar is van dit stuk beschermd dorpsgezicht. Het schoolgebouw uit 1919 vormt een harmonieuze combinatie met de naastgelegen schoolmeesterswoning. Oorspronkelijk behoorde deze woning voor de hoofdonderwijzer ook bij de school, maar die is al in particulier bezit.
De Oude School bestaat uit één bouwlaag en een kapverdieping. Op de begane grond bevinden zich een vijftal klaslokalen van ongeveer van 40 tot 50 m². De royale kapverdieping van de nieuwbouw is bereikbaar via een trappartij en door de aanwezige dakramen zeer goed bruikbaar. Het gebouw biedt vele (ver)bouwmogelijkheden van woningen tot bedrijfspand. Aan de voorgevel mag niets veranderd worden.
De eerste kijkdag, waarvoor zich moest aanmelden, is op woensdag 20 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Een tweede kijkdag vindt plaats op woensdagmorgen 3 november. Het indienen van een bod kan tot en met vrijdag 26 november.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten