Moniek Bijman is nu eigenaresse van De Hooibergh.
Moniek Bijman is nu eigenaresse van De Hooibergh. Foto: Aangeleverd

Bloembinderij De Hooibergh heeft nieuwe eigenaresse

13 okt, 09:21 Algemeen

BENSCHOP • Bloembinderij de Hooibergh in Benschop heeft sinds 1 oktober een nieuwe eigenaar. Haar naam is Moniek Bijman en zij komt uit Lopik. Van haar hobby maakt zij nu haar beroep.

Dat juist Moniek de bloembinderij in de voormalige hooiberg aan het Dorp 139C heeft overgenomen is eigenlijk net zo frappant als voor de hand liggend. Als jong meisje werkte zij namelijk al als zaterdagmedewerker in deze winkel. Nu, tien jaar later, komt haar droom uit om ook zelf te gaan ondernemen. Van haar hobby haar beroep maken is een wens die Moniek al heel lang koestert.
In de afgelopen jaren heeft zij al veel ervaring kunnen opdoen en vele kneepjes van het vak kunnen leren om als een volleerde bloembinder aan het werk te gaan en een deskundig inkoper te worden van de materialen die zij daarvoor nodig heeft.
De bloembinderij noemt zij haar passie, ook omdat het zo’n boeiend en afwisselend vak is. Ze deinst niet terug voor lange werkdagen om al haar klanten te kunnen bedienen met prachtige boeketten en bloemstukken om het interieur net dat beetje extra te geven. Het blij maken van mensen met haar bloemen geeft haar veel energie. ‘’Daarom hou ik zoveel van dit vak. Bloemen hebben immers een positieve werking. Ook aan feestdagen, verjaardagen en vieringen dragen bloemen veel bij.’’
Maar ook met bruidswerk, rouwwerk en het decoreren van locaties kan zij prima uit de voeten. Voor vele inwoners is het fijn dat de bloembinderij behouden blijft voor Benschop. En ze kunnen er naast bloemen natuurlijk ook terecht voor een leuk presentje en een gezellig praatje. Ook zal Moniek binnenkort gaan starten met het geven van workshops. ‘’Ik heb er zin in en hoop u snel te mogen verwelkomen in mijn zaak. Kom gauw eens langs.’’
Moniek Bijman heeft De Hooibergh overgenomen van Ninja Ruitenbeek, die een winkel is begonnen in haar woonplaats Waddinxveen.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14