Foto: GGD

GGD zet meer mobiele testbussen corona in

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN / LOPIK / MONTFOORT - De GGD zet meer mobiele bussen in om in de regio Utrecht coronatesten af te nemen, nu een aantal vaste testlocaties is gesloten. De bus staat op vaste dagen en dagdelen in diverse gemeenten, waaronder IJsselstein en Lopik. Inwoners met corona gerelateerde klachten kunnen er op vaste dagen en tijden, met en zonder afspraak terecht, binnen of buiten de eigen gemeente.


Naast de nog bestaande grotere vaste testlocaties in Amersfoort, Utrecht, Veenendaal en kleine locaties in Overvecht en Woudenberg, hebben de meeste gemeenten in de regio sinds 1 oktober een mobiele testlocatie gekregen. In november 2020 werd al gestart met een pilot met drie testbussen die de diverse gemeenten op een beperkt aantal dagen en tijden aandeden. De mogelijkheden zijn nu uitgebreid. Naast de mobiele bussen wordt gewerkt aan het openen van een aantal fijnmazige vaste testlocaties in winkelgebieden. Naar verwachting openen deze locaties midden oktober.

Op iedere testlocatie is vrije inloop mogelijk, veel testmogelijkheden bevinden zich op A-locaties qua zichtbaarheid en toegankelijkheid. Ook is op iedere mobiele locatie de mondspoeltest beschikbaar voor volwassenen en kinderen waarbij de reguliere neus-keelafname met het beruchte staafje niet of lastig uit te voeren is. De GGDrU testlocaties nemen alleen testen af bij klachten. Testen voor toegang en reizen kan niet bij de GGD. 

De huidige planning is tot en met 9 oktober van kracht en wordt daarna eventueel aangepast. 

Waar en wanneer?

IJsselstein; dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 11.30 uur bij Sporthal De Oever, Zomerdijk 42A 
Lopik: dinsdag, donderdag en zaterdag van 13.15 tot 15.45 uur op de parkeerplaats bij dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6

Montfoort en Linschoten krijgen geen eigen mobiele testlocatie

Andere mogelijkheden in de buurt:

Nieuwegein: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag van 13.15 tot 15.45 uur,  Stadsplein 1
Oudewater: dinsdag, donderdag, zaterdag van 13.15 tot 15.45 uur, sporthal, Touwslag 3
Woerden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag van 09.00 tot 15.45 uur; De Bleek 10, achter het gemeentehuis.     

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten