Foss en Jamilla zorgen voor perentaart na de barbecue.
Foss en Jamilla zorgen voor perentaart na de barbecue. Foto: Lysette Verwegen

Gezellige Burendag mét perentaart

28 sep, 17:01 Algemeen

IJSSELSTEIN • Op verschillende plaatsen is ook in IJsselstein zaterdag Burendag gevierd. De bewoners van de Walkade doen al een aantal jaren mee.

Vorig jaar zijn met de subsidie uit het Oranjefonds hortensia’s langs het water gepland, dit jaar is de plantenbak aan het begin van het karakteristieke straatje in de binnenstad opnieuw beplant. En natuurlijk ontbrak de barbecue niet; met peren en perentaart, die elk jaar een rol spelen. “Geplukt van onze geadopteerde perenbomen, waarvan de rest naar de Voedselbank gaat”, vertelt een bewoonster.
De saamhorigheid in de buurt waar ze al ruim 20 jaar woont was wisselend en sinds acht jaar erg leuk. “Maar we zijn niet klef hoor en niks moet.” Wel worden gezamenlijk projectjes opgezet, zoals verschillende appgroepen: “Een voor de mannen, die vooral over bier gaat en daarom de Walcolistenapp wordt genoemd.” Maar ook de vrouwen hebben hun app: “Die gaat vooral over etentjes.” Echtgenoot Tom vult aan: “En dan zijn de mannen thuis.”
Functioneel zijn ook een chat- en calamiteitenapp, samen met de aansluitende Havenstraat. De laatste bleek handig tijdens de woningbrand in de Havenstraat, waar een huis werd verwoest: iedereen was direct op de hoogte en ook werd hulp georganiseerd. Maar bovenal is het een gezellige straat met ondernemende bewoners, waar jong en oud meedoen aan Burendag. Aan tafel zijn dochter Jamilla met buurjongetje Foss bezig om perentaart te maken. “Drie jaar geleden zat hij als baby op Burendag aan een peer te knabbelen, nu helpt hij mee”, lacht Jamilla. En met veel plezier: “Hij heeft het de hele week al over perentaart maken.”

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55