Foto: Aangeleverd

IJsselsteinse wint dinerbon met lege batterijen

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Mevrouw Rozendaal uit IJsselstein heeft een beloning gekregen voor het inleveren van lege batterijen. Elke maand beloont Stibat mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. De IJsselsteinse zag haar moeite beloond met een ‘support your locals’ dinerbon.


Ingezamelde batterijen leveren waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten en nog veel meer. Er zijn in heel Nederland 25.000 inleverpunten.

Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van € 50,-, tachtig Nationale Tuinbonnen van € 25,- en drie weekendjes weg ter waarde van € 445,- bij Center Parcs.

Meedoen kan door zoveel mogelijk lege batterijen per 10 stuks in een zakje te doen, samen met een briefje met naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.Vervolgens lever je het zakje in bij een van de vele inleverpunten van Stibat, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 winnaars.

Sinds 1995 houdt non-profitorganisatie Stibat zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.
Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten