Burgemeester Van Hartskamp en Directeur Generaal Van Koesveld (VWS) onthullen het omgekeerde bord.
Burgemeester Van Hartskamp en Directeur Generaal Van Koesveld (VWS) onthullen het omgekeerde bord. Foto: Paul van den Dungen

Toespraken, muziek, zang en hilariteit bij opening ‘t Bakkershuis

20 sep, 17:30 Algemeen

MONTFOORT • Eerst een bijeenkomst in de raadszaal van het Huis van Montfoort waar genodigden met toespraken werden geïnformeerd over ‘t Bakkershuis van de SWOM, een plek voor onder meer mensen met - beginnende - dementie. Daarna volgde de officiële opening.

Actrice Anne Wil Blankers las twee gedichten voor, de een geschreven vanuit iemand met dementie en de ander vanuit een mantelzorger. Daarna vertrok het gezelschap naar de ingang van ‘t Bakkershuis aan het Hofplein. Burgemeester Petra van Hartskamp en Directeur Generaal Ernst van Koesveld van de directie langdurige zorg van het ministerie van VWS onthulden het naambord. Grote hilariteit, toen bleek dat het bord op zijn kop was opgehangen, waarop al snel werd opgemerkt dat dit ook bij ‘t Bakkershuis hoort.
Het gezelschap werd rondgeleid door de tuin waar prachtige foto’s tentoongesteld zijn van zowel cliënten, vrijwilligers als mantelzorgers. De fotoserie ‘De vele gezichten van dementie’ is gemaakt door de Montfoortse fotograaf Marina Kemp. Een uit de eigen gelederen samengesteld koor met accordeonbegeleiding zong ‘t Bakkershuislied op de wijze van Toen wij uit Rotterdam vertrokken. De huisartsen, tevens buren van ‘t Bakkershuis boden een groot Legopakket aan. Vanuit Den Haag had Ernst van Koesveld een Beleefbox meegenomen met voorwerpen die bij de cliënten een beleving kunnen oproepen. De box werd door Hennie Leeman en Jan van Loon in dank aanvaard.
Het is dankzij de inzet en volharding van Marjon de Jong en anderen dat ‘t Bakkershuis realiteit is geworden. Voor haar een droom die uitkwam en voor de mensen met geheugenklachten en/of (beginnende) dementie, vrijwilligers en mantelzorgers een oase in de dementiewoestijn.

Paul van den Dungen

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14