Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Janneke Boogaard

Openbaar vervoer in regio blijft op peil

21 sep, 16:19 Algemeen

REGIO •  Het Utrechts openbaar vervoer blijft volgend jaar op peil. Ondanks de ingrijpende impact van corona op het openbaar vervoer houdt de provincie Utrecht het huidige niveau in stand. 

Scenario’s om fors te bezuinigen bijvoorbeeld door buslijnen te schrappen zijn op de plank blijven liggen, nu duidelijk is dat de tijdelijke coronasubsidie van het rijk doorloopt tot september 2022. De dienstregeling 2022 voor het Utrechts openbaar vervoer, die op 12 december 2021 in zal gaan, biedt reizigers daardoor nagenoeg dezelfde service als nu het geval is. De bussen en trams blijven in de regel even vaak rijden en over dezelfde route.
Dit blijkt uit het gezamenlijke vervoerplan van U-OV en Syntus Utrecht voor de dienstregeling 2022 dat door het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht is vastgesteld.
Aan de basis van dit vervoerplan ligt een eerder besluit van de provincie om te zorgen voor herstel van het regionaal openbaar vervoer. Corona heeft het aantal reizigers in het Utrechts openbaar vervoer gehalveerd. Inmiddels neemt het gebruik weer geleidelijk toe maar het is zaak om aan dit herstel te blijven werken. Het plan voor de nieuwe dienstregeling draagt hieraan bij.
Door het aanbod intact te laten, kunnen reizigers - ook nadat de beperkingen als gevolg van corona zijn opgeheven - snel en gemakkelijk blijven gebruik maken van het Utrechts openbaar vervoer. De provincie Utrecht heeft de vervoerders daarom gevraagd om ook volgend jaar zoveel mogelijk de huidige dienstregeling te gaan rijden. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt van deze afspraak afgeweken. Medio 2022 zal worden gekeken of bijstelling nodig is van deze dienstregeling.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14