Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tweedaags Summerfest voor leerlingen Minkema

20 sep, 10:32 Algemeen

WOERDEN / REGIO • Om de gevolgen van de coronapandemie voor de leerlingen zoveel mogelijk te beperken, organiseerde het Minkema College de afgelopen dagen het Minkema SummerFest voor de havo- & vwo-leerlingen. 

Tijdens dit tweedaags festival konden leerlingen zelf een programma samenstellen van workshops, activiteiten en optredens, variërend van een rollerskatedisco in de aula, workshop vuurspuwen tot een Drag Queen make-up training. Hiermee werd het groepsgevoel gestimuleerd, werkten leerlingen samen en werd er bovenal met elkaar plezier gemaakt. “Door corona zien wij dat onze leerlingen op sociaal-emotioneel gebied echt dingen gemist hebben, zoals elkaar ontmoeten en   samen iets leuks ondernemen. Daar hebben we met dit festival dan ook vol op ingezet”, aldus Arjan van der Wart, directeur Onderwijs Minkema College.


Het Minkema Summerfest is één van de vele activiteiten die het Minkema College organiseert in het kader van de door de overheid beschikbaar gestelde gelden onder de vlag van Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De school kijkt daarbij  niet alleen naar het sociaal-emotionele vlak. Ook eventuele cognitieve achterstanden krijgen volop de aandacht door de inzet van bijvoorbeeld examentraining en bijlessen. Om het geld op een goede manier te besteden, is er op het Minkema College een collegebrede taskforce opgericht, bestaande uit docenten van de beide locaties, een orthopedagoog en een zorgcoördinator. De taskforce heeft de opdracht om een plan te maken waarmee de school de komende twee jaar achterstanden bij leerlingen zo efficiënt mogelijk wegwerkt.

Voor de zomervakantie is er door de taskforce onder de medewerkers een globale inventarisatie gemaakt van de achterstanden en vertragingen bij leerlingen. De leerlingen en ouders hebben onlangs via een enquête meegedacht en meegeholpen met het maken van een overzicht van de achterstanden.

Vooruitlopend op het definitieve plan is er dus al ingezet op enkele activiteiten zoals het SummerFest voor de leerlingen van de havo & vwo-locatie. Ook is er een Wendag georganiseerd voor leerjaar 2 en 3 van het vmbo met diverse workshops in samenwerking met de KUVO. Van der Wart: “Normaal organiseerden we dit kleinschalig, maar doordat ook leerjaar 2, 3 en 4 behoorlijk veel gemist hebben de afgelopen jaren, wilden we ook voor deze klassen verbindende activiteiten in de eerste schoolweek organiseren.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14