<p>Dde nieuwe tram bij de eindhalte IJsselstein-Zuid.</p>

Dde nieuwe tram bij de eindhalte IJsselstein-Zuid.

(Foto: Gerard van Buuren)

Smeerinstallaties tegen snerpende trams in oktober

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Met ingang van oktober plaatst het trambedrijf van de provincie Utrecht smeerinstallaties als extra maatregel tegen het snerpend piepend geluid van de trams. Op acht locaties langs de trambaan zullen deze machines worden geplaatst. Daarvan zijn er zes in IJsselstein.


Zodra een tram nadert, zorgt deze installatie in beide rijrichtingen automatisch voor smering en verbetert daarmee het contact tussen de wielen van de trams en de rails. Smeerinstallaties hebben volgens de provincie op andere locaties goede effecten gehad op vermindering van het zogenoemd piepende ‘booggeluid’ van de trams. Het trambedrijf van de provincie vertrouwt er dan ook op dat bewoners hierdoor minder hinder zullen hebben. 

Plaatsing van deze smeerinstallaties was afgelopen zomer aangekondigd voor eind augustus/begin september. Gebleken is dat voor de aanbesteding van dit werk en de bestelling van de machines meer tijd nodig is. De plaatsing en ingebruikname van deze installaties zal nu zeker vanaf oktober worden gerealiseerd. De leverancier heeft de eerste vier installaties inmiddels beschikbaar en wacht momenteel op de levering van de onderdelen voor de andere installaties.


Er is nog geen definitieve uitvoeringsplanning voor dit werk. Zeker is al wel dat deze installaties vanaf oktober worden geplaatst. Om het openbaar vervoer niet te belemmeren worden deze werkzaamheden in de nacht uitgevoerd. Zodra meer informatie beschikbaar is wanneer de smeerinstallaties daadwerkelijk geplaatst worden, maakt de provincie dit zo snel mogelijk bekend.

De provincie zal bewoners nabij de trambaan ook informeren over de werking van deze smeermachines en mogelijke hinder door de plaatsing.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten