Dde nieuwe tram bij de eindhalte IJsselstein-Zuid.
Dde nieuwe tram bij de eindhalte IJsselstein-Zuid. Foto: Gerard van Buuren

Smeerinstallaties tegen snerpende trams in oktober

17 sep, 17:06 Algemeen

IJSSELSTEIN • Met ingang van oktober plaatst het trambedrijf van de provincie Utrecht smeerinstallaties als extra maatregel tegen het snerpend piepend geluid van de trams. Op acht locaties langs de trambaan zullen deze machines worden geplaatst. Daarvan zijn er zes in IJsselstein.

Zodra een tram nadert, zorgt deze installatie in beide rijrichtingen automatisch voor smering en verbetert daarmee het contact tussen de wielen van de trams en de rails. Smeerinstallaties hebben volgens de provincie op andere locaties goede effecten gehad op vermindering van het zogenoemd piepende ‘booggeluid’ van de trams. Het trambedrijf van de provincie vertrouwt er dan ook op dat bewoners hierdoor minder hinder zullen hebben. 

Plaatsing van deze smeerinstallaties was afgelopen zomer aangekondigd voor eind augustus/begin september. Gebleken is dat voor de aanbesteding van dit werk en de bestelling van de machines meer tijd nodig is. De plaatsing en ingebruikname van deze installaties zal nu zeker vanaf oktober worden gerealiseerd. De leverancier heeft de eerste vier installaties inmiddels beschikbaar en wacht momenteel op de levering van de onderdelen voor de andere installaties.


Er is nog geen definitieve uitvoeringsplanning voor dit werk. Zeker is al wel dat deze installaties vanaf oktober worden geplaatst. Om het openbaar vervoer niet te belemmeren worden deze werkzaamheden in de nacht uitgevoerd. Zodra meer informatie beschikbaar is wanneer de smeerinstallaties daadwerkelijk geplaatst worden, maakt de provincie dit zo snel mogelijk bekend.

De provincie zal bewoners nabij de trambaan ook informeren over de werking van deze smeermachines en mogelijke hinder door de plaatsing.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14