Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Collectie Historische Kring IJsselstein

Breed debat over toekomst gemeenten in de Lopikerwaard

16 sep, 10:00 Algemeen

IJSSELSTEIN / MONTFOORT / LOPIK / OUDEWATER • De samenwerkende VVD-afdelingen in de Lopikerwaard organiseren een breed debat over de toekomst van hun gemeenten IJsselstein, Montfoort, Lopik en Oudewater. De vraag luidt: Wat voor gemeente(n) willen wij zijn?

Centraal staat de vraag of de schaal van de gemeenten in de Lopikerwaard wel groot genoeg is om de opgaven die op de gemeenten afkomen aan te kunnen. Die vraag wordt afgezet tegen de behoefte aan zelfstandigheid. 

De vraag is actueel nu de Lopikse gemeenteraad heeft besloten op zoek te gaan naar een of meer geschikte fusiepartners. Dat zet ook andere gemeenten aan het denken. De gemeente Oudewater kent al een verregaande ambtelijke samenwerking met Woerden. De ambtelijke fusie tussen IJsselstein en Montfoort in de gemeenschappelijke regeling UW Samenwerking liep echter uit op een mislukking die enkele miljoenen euro’s heeft gekost.


Op uitnodiging van Lokaal netwerk VVD Lopikerwaard gaan lokale fractievoorzitters Bas van der Horst, IJsselstein, Nick Kramer, Lopik, . Mathieu Andriesen, Montfoort en Gijs Hoogenboom, Oudewater het gesprek aan met inwoners, ondernemers en woningcorporaties van buurgemeenten in de Lopikerwaard. Uiteindelijk beslist elke gemeente afzonderlijk over haar toekomst.


In de aanloop naar het vaststellen van de verkiezingsprogramma’s vindt het debat plaats op zaterdag 2 oktober in het Fulcotheater aan de Overtoom in IJsselstein. Het debat start om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur en wordt afgesloten om 16.30 uur met een borrel. Het debat wordt geleid door Queeny Rajkowski, Tweede Kamerlid voor de VVD.


Een discussiestuk is te lezen op lopikerwaard.vvd.nl. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via secretariaat@vvdlopikerwaard.nl.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14