<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: Collectie Historische Kring IJsselstein)

Breed debat over toekomst gemeenten in de Lopikerwaard

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN / MONTFOORT / LOPIK / OUDEWATER • De samenwerkende VVD-afdelingen in de Lopikerwaard organiseren een breed debat over de toekomst van hun gemeenten IJsselstein, Montfoort, Lopik en Oudewater. De vraag luidt: Wat voor gemeente(n) willen wij zijn?


Centraal staat de vraag of de schaal van de gemeenten in de Lopikerwaard wel groot genoeg is om de opgaven die op de gemeenten afkomen aan te kunnen. Die vraag wordt afgezet tegen de behoefte aan zelfstandigheid. 

De vraag is actueel nu de Lopikse gemeenteraad heeft besloten op zoek te gaan naar een of meer geschikte fusiepartners. Dat zet ook andere gemeenten aan het denken. De gemeente Oudewater kent al een verregaande ambtelijke samenwerking met Woerden. De ambtelijke fusie tussen IJsselstein en Montfoort in de gemeenschappelijke regeling UW Samenwerking liep echter uit op een mislukking die enkele miljoenen euro’s heeft gekost.


Op uitnodiging van Lokaal netwerk VVD Lopikerwaard gaan lokale fractievoorzitters Bas van der Horst, IJsselstein, Nick Kramer, Lopik, . Mathieu Andriesen, Montfoort en Gijs Hoogenboom, Oudewater het gesprek aan met inwoners, ondernemers en woningcorporaties van buurgemeenten in de Lopikerwaard. Uiteindelijk beslist elke gemeente afzonderlijk over haar toekomst.


In de aanloop naar het vaststellen van de verkiezingsprogramma’s vindt het debat plaats op zaterdag 2 oktober in het Fulcotheater aan de Overtoom in IJsselstein. Het debat start om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur en wordt afgesloten om 16.30 uur met een borrel. Het debat wordt geleid door Queeny Rajkowski, Tweede Kamerlid voor de VVD.


Een discussiestuk is te lezen op lopikerwaard.vvd.nl. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via secretariaat@vvdlopikerwaard.nl.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten