<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: PxHere)

Inleveren batterijen levert plaatsgenoten mooie cadeaubon op

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN / LINSCHOTEN • Elke maand beloont Stibat mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. En elke maand is er wel een prijswinnaar in de buurt. Zo ook deze maand.


Deze maand behoren mevrouw Vangangel uit IJsselstein en de familie Rooze uit Linschoten tot de gelukkigen. Mevrouw Vangangel wint een Nationale Tuinbon en de familie Rooze een ‘support your locals’ dinerbon.

Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen tachtig Nationale Tuinbonnen van 25 euro, twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van 50 euro en en drie weekendjes weg ter waarde van 445 euro bij Center Parcs. Ingezamelde batterijen leveren waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten en nog veel meer. Door het hergebruik hoeven minder nieuwe grondstoffen uit de natuur te worden gehaald.
Meedoen kan door zoveel mogelijk lege batterijen te verzamelen en ze per 10 stuks in een zakje in te leveren, samen met een briefje met naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Stibat heeft inmiddels 25.000 inleverpunten in Nederland, onder meer bij veel supermarkten, bouwmarkten en drogisterijen. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 winnaars.

 
Non-profitorganisatie Stibat houdt zich sinds 1995 bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. ‘’We ontzorgen bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting. En door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu.’’

Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Kijk voor meer informatie op: www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten