Foto:

Appeltjes plukken in de vakantie

  •   keer gelezen

De jongste kinderen van BSO Kiekeboe uit Linschoten hadden een heel leuk uitje, een excursie dag. Met de bus naar Fruitbedrijf Vlooswijk in Montfoort.


Dit is de leverancier van het fruit waar onze kinderen dagelijks van smullen. Na een korte uitleg over de boomgaarden mochten alle kinderen in de karretjes klimmen, waarmee de geplukte vruchten vanaf de boomgaard vervoerd worden. De tractor voorop. Als een treintje in een achtbaan hobbelden we met z’n allen van de aardbeienplanten naar de appelbomen, langs de perenbomen, dwars door de kersenboomgaard. De kinderen mochten zelf wat aardbeien plukken en ook zelf een mooie appel van de bomen plukken.

De koeling werd nog uitgeprobeerd…. De kinderen mochten er even in gaan staan om te voelen hoe koud het daar is…. We hebben nog lekkere appelsap gekregen….

Daarna gingen we met de bus meteen door naar Woerden, naar het Brediusbos. Een tijdje bij de kinderboerderij rondgekeken.

Wat zijn die reacties van de kinderen toch leuk: 2 jongetjes zitten op hun knieën op een bank naar een soort pauw te kijken… Zegt de één tegen de ander: “Wij zijn heeeeelemaal niet bang voor die grote vogel, toch?”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten