(Foto; gemeente Lopik)
(Foto; gemeente Lopik) (Foto: )

Kinderen op De Nieuwe Wiel ‘vogelwijs’

  •   keer gelezen

Lopik - Bijna 170 als vogels verklede kinderen dansten op het schoolplein van basisschool De Nieuwe Wiel in Lopik. Daarmee openen zij het project ‘Vogelwijs’ samen met wethouder Johan van Everdingen.


De kinderen hebben afgelopen periode samen met conciërge Nouri struiken en planten geplant om het schoolplein groener en aantrekkelijker voor vogels te maken. Daarnaast hebben ze ook nestkastjes voor koolmezen, pimpelmezen, mussen en gierzwaluwen opgehangen. Deze kastjes zijn gemaakt zijn door groep 6.  Wethouder van Everdingen hing tijdens de opening het laatste vogelhuisje op. Vervolgens gingen de kinderen van De Nieuwe Wiel in de lente kijken naar wat er in de vogelhuisjes gebeurt bij Beleef de Lente Junior van de Vogelbescherming Nederland.

Vogelbescherming Nederland heeft ook advies gegeven bij de beplanting en de nestkasten.

Aankomend jaar worden de kinderen ‘vogelwijs’ en krijgen alle kinderen lessen over vogels. Zo gaan de kleuters aan de slag met voedsel voor vogels in de winter. De kinderen van groep 3, 4 en 5 onderzoeken allerlei zaken over vogels tijdens een speurtocht. Tot slot gaan de kinderen van de bovenbouw met verrekijkers kijken naar vogels in het buitengebied van Lopik. De lessen en nestkasten worden aangeleverd door BuitenWijs. De gemeente Lopik heeft de planten geleverd.

BuitenWijs is het samenwerkingsverband van de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur- en milieueducatie. BuitenWijs verzorgt voor alle basisscholen van de vier gemeenten lessen over natuur en duurzaamheid in én buiten de klas.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten