Uitstekende redding van Gerco Verweij met op achtergrond trouwe support Arie van der Kuij. Foto: OZV
Uitstekende redding van Gerco Verweij met op achtergrond trouwe support Arie van der Kuij. Foto: OZV (Foto: )

Waterpoloërs OZV heren 1 wint uitwedstrijd

  •   keer gelezen

Oudewater - Op de late zaterdagavond moest OZV het opnemen tegen het hoger geplaatste Sassenheim. Vanwege personele bezetting moest er een beroep worden gedaan op een aantal spelers van heren 2. Hans Schoonderwoerd, Willem Hoogenboom en Thijs van Dijk zijn na hun eigen wedstrijd gelijk doorgereden om mee te kunnen doen. Zodoende had heren 1 genoeg wissels om Sassenheim goed tegenstand te kunnen bieden. 
 
Na een afwachtend begin wist Thijs van Dijk met een prima midvoor actie het eerste doelpunt te scoren. Vervolgens kon Jasper Goudena met een geplaatst schot van eigen helft het eerste partje afsluiten met een 1-2 voorsprong.
 
Met goed samenspel, veel zwemmende acties en een aanval waarbij er vaak 2 midvoors werden gebruikt kon OZV de voorsprong langzaam uitbouwen. En ondanks meerdere uitsluitingen wist Sassenheim niet door de hechte verdediging van OZV te komen. 
 
In de laatste part wist Mike Schoonderwoerd met een bekeken back-hand de keeper te verrassen en lukte het Jan Willem Cromwijk om met een geweldige actie de bal van de tegenstander af te pakken,  zwemmend 2 meter voorsprong te krijgen om tenslotte hard boven het hoofd van keeper te scoren. Eindstand 5-8. 
 


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten