Foto:

VIVES heren wint topper tegen NOVO

  •   keer gelezen

Afgelopen zaterdag kon Vives gaan strijden om de koppositie tegen NOVO. De Noordwijkers zijn een oude bekende van heren 1, en spelen al jaren in de top van de 3de divisie. Ook dit seizoen waren zij, net als VIVES, sterk begonnen en tot zover nog ongeslagen.


VIVES begon de 1ste set met Joël, Tom, Addie, Thijme, Thijs en Mitchel in de basis en natuurlijk met Hylke als libero. De mannen schoten goed uit de startblokken en pakten een 8-3 voorsprong. NOVO kwam echter al snel terug in de wedstrijd door hun sterke diagonaal en buitenspelers. Boven de 20 toonde VIVES zich net wat scherper en kon Frank, die fantastisch inviel, de set uitmaken met 25-23.

Ook in de 2e set waren de teams aan elkaar gewaagd, ditmaal waren het echter de IJsselsteiners die niet wisten te scoren op de belangrijke momenten en zo ging de set met 21-25 naar NOVO.

In de 3e set ging het waar mogelijk nog gelijker op dan in de eerste 2 sets. Het was stuivertje wisselen totdat VIVES aan het eind van de set 2 setpoints kreeg op 24-22. De mannen wisten deze echter niet te verzilveren waardoor NOVO terugkwam tot 24-24. Mede door de aanmoedigingen van een goed gevulde tribune wisten de mannen de 3e set binnen te slepen met 26-24.

In de 4e set was er van goed volleybal geen sprake meer. Aan beide kanten sloeg de vermoeidheid toe door de drie voorgaande sets. De foutenlast lag een stuk hoger dan voorheen en harde klappen in de aanval werden steeds schaarser. Tegen het einde van de set werden echter niet alleen de spelers moe, ook de scheids was wat minder scherp dan de voorgaande sets. Dit resulteerde in een aantal discutabele beslissingen waar vooral Vives het voordeel toebedeeld kreeg. Bij NOVO sloeg de frustratie toe, wat resulteerde in 2 gele kaarten en een nipt verlies van 26-24.

VIVES won hiermee de wedstrijd met 3-1 en kwam dus goed weg. Een ietwat vreemde overwinning, en gezien het minieme niveauverschil tussen beide teams had NOVO een 5de set verdiend. Het bier smaakte er echter niet minder om, en ook een blik op de ranglijst stemt tot tevredenheid.

Aankomende zaterdag staat echter de volgende topper alweer op het programma, Vives gaat op bezoek bij Gemini-Kangeroes in Voorschoten. Het team wat de trouwe VIVES-toeschouwer waarschijnlijk nog wel kent van de verloren bekerfinale van vorig seizoen. Dit team voert momenteel de ranglijst aan met 1 puntje meer dan VIVES, maar ook met een wedstrijd meer gespeeld. We kunnen alle support gebruiken in onze jacht naar de koppositie en zien u zaterdag graag om 15:30 in Voorschoten!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten