Het college van Burgemeester en Wethouders  van IJsselstein ontving dinsdagochtend  de Commissaris van de Koning en gedeputeerden in de  provincie Utrecht.
Het college van Burgemeester en Wethouders van IJsselstein ontving dinsdagochtend de Commissaris van de Koning en gedeputeerden in de provincie Utrecht.

Gemeente pleit bij provincie voor nieuw bedrijvenpark

5 nov, 09:00 Algemeen

IJsselstein - Het college van Burgemeester en Wethouders van IJsselstein ontving dinsdagochtend 1 november de Commissaris van de Koning en gedeputeerden in de  provincie Utrecht. Onderwerpen van gesprek waren de Stadsvisie IJsselstein 2030, aansluiting op de A2 en de realisatie van Bedrijvenpark De Kroon. 

IJsselsteinse ondernemers hebben een lang gekoesterde ambitie een bedrijvenpark van 9 hectare te realiseren. Verscheidene bedrijven hebben zich bij de ontwikkelaar gemeld om daar hun uitbreiding te realiseren en zo ook ruimte te creëren op de bestaande bedrijventerreinen. Burgemeester en wethouders wil dit graag mogelijk maken. Om het gebied rendabel te maken is echter 9 hectare nodig. Terwijl de provincie in haar structuurvisie nog uit gaat van 7 hectare.

Economie-wethouder Veldhuijsen: ‘’Met ons verhaal hebben we het college van Gedeputeerde Staten  ervan willen overtuigen dat uitbreiding niet per se een toename van verkeer betekent. Tijdens onze bedrijfsbezoeken geven ondernemers ons argumenten waar uit dit blijkt. Bijvoorbeeld een ondernemer die zegt dat als hij meer ruimte heeft, het zijn voorkeur heeft zijn producten op één locatie te verpakken, voor hem meer efficiënt en het reduceert het aantal vervoersbewegingen. Een ander argument is dat we het nodig achten dat bestuurders hun vrachtwagens op daartoe ingerichte locaties opstellen en met hun voertuigen niet onnodig de openbare ruimte belasten.’’

‘’Ook hebben we het college van GS ervan willen overtuigen dat wanneer we het Amsterdam/Eindhoven verkeer al eerder op de N210 splitsen, dit het sluipverkeer op de Lekdijk tegengaat en de Utrechtseweg nog meer ontlast.’’

De provinciale commissie Ruimte, Groen en Water spreekt 21 november over de Provinciale structuurvisie. Provinciale Staten nemen 12 december een besluit.    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55